Vad är Magic Damage Die (MDD)?

4

Jag märkte att varje spellcaster-klass har en post som heter Magic Damage Die, eller MDD. Sorcerers har en angiven MDD av "d10", guider en "d6" och så vidare.

Hur exakt påverkar siffrorna något i spelet?

    
uppsättning T. Sar 21.05.2014 21:07

1 svar

4

Magic Damage, eller MDD, är vad du faktiskt rullar när du spelar en stavning som gör någon form av skada.

Stenar på DWRPG har en väldigt distinkt funktion: de har ingen fast skada, som det var på Pathfinder och D & D. När du tittar på en stavningsbeskrivning kommer du se något så här:

Fireball
[...]
Area: a 6 meters burst from the point of detonation.
Damage: 1d per caster level of fire damage.

Notera "1d per caster-nivå". Det betyder att en Fireball-stavning, gjuten av en tio nivåtrollare, skulle utgöra 10 tärningar värd för brandskador.

Men vilken tärning?

Det är där MDD kommer in. Varje klass har en viss form som MDD. Trollkarlarna har en d6 för sin MDD, så när trollkarlen från exemplet kastar en Fireball, skulle det ta 10d6 värt av brandskador.

Vissa klasser har olika MDD: er. Sorcerer har till exempel den största "naturliga" MDD i spelet, d10, prestationer och bygger åt sidan. Det betyder att när en tio nivån trollkarl kastar samma Fireball, skulle det handla en kikare 10d10 av brandskador, nästan dubbelt så mycket som vår trollkarl kunde lägga upp.

Detta är menat som en balanseringsmekaniker. Trollkarlarna har ett gigantiskt repertoar. Sorcerers har en fantastisk skadautgång. Clerics och Druids faller någonstans mellan, har en bra, köttig D8 som deras skada dör - men har betydligt mindre imponerande, prickiga stavar. Varje klass har en MDD som balanserar de andra funktionerna i den klassen - spontan vs förberedd spellcasting, daglig gräns, stavningslista, etc.

Vissa prestationer och specifika byggnader kan höja MDD för en given stavning. Så, låt oss säga att vår trollkarl är en tio nivå trollkarl från Eld Elemental Bloodline. Han kommer att få denna Bloodline-ström till honom:

Unforgiving Fire: Once per day per point of it's Charisma modifier, the Sorcerer can raise his MDD one step up for a single round for all of his fire spells. Any spells cast during that round which have the Fire descriptor will use the altered MDD. Activating this bloodline power is a swift action.

Om det inte finns någon annan effekt som ändrar sin MDD, skulle den här trollkarlen gjuta en massiv Fireball som kan göra 10d12 skador! Det är en TON av skada, och där trollkarlen visar sin sken mest.

En Magic Dampening stavning, å andra sidan sänker mål MDD ett steg nere ett tag. Så, en vanlig Sorcerer som drabbats av denna stavning skulle skada med hjälp av d8, istället för d10 (innan du överväger andra effekter).

Ansvarsbegränsning: Jag är författare till detta system.

    
svaret ges 21.05.2014 21:38