Identifiera en tvättmaskindel - utgångsporten

1

Jag försöker identifiera (= hitta namnet på) en tvättmaskinkomponent. Tyvärr har jag inte den här delen - jag gav den till min hyresvärd som letar efter en ersättare.

Det är i princip utloppsporten för tvättmaskinen som förbinder till avloppsslangen. Den har två små slangar som går in i den, båda kopplade till två elektriska komponenter som verkar vara småmotorer och ett rudimentärt filter. Jag gissar detta antingen omdirigerar vattnet tillbaka i maskinen eller ut i avloppet beroende på cykelsteget.

Vet någon vad det här kallas så jag kan försöka hitta den online? Skulle detta ha ett annat namn baserat på tvättmaskinens märke?

Jag är ganska säker på att det här är pumpen , men på andra maskiner är det tydligt att pumpen ligger nära flufffiltret. I mitt fall finns det på baksidan av maskinen, ansluten till utloppsslangen.

Maskinen är en AEG Lavamat 40870

    
uppsättning Jono 26.06.2011 23:13

3 svar

1

Apparatdelar som är generellt specifika för tillverkaren och eventuellt modell. Min vanliga inställning, som har tjänat mig bra, är:

 • Hitta tillverkarens webbplats för service.
 • Sök en del där, baserat på modell # och delbeskrivning. Helst kontrollera den befintliga delen för en etikett.
 • Om det inte fungerar, leta efter ett deldiagram över din modell. Ofta inkluderar dessa del-ID uttryckligen för att beställa ersättningar.
 • Baserat på artikelnumret som identifierades i steg 2 eller 3, sök på google och ebay för delen. Vanligtvis hittar du det från en återförsäljare från tredje part för betydligt mindre än att beställa direkt från tillverkaren.
 • Du kan också prova en lagringsenhet för lokala apparater - de kan kanske vägleda dig för att hitta den rätta delen om de är bekanta med ditt varumärke av apparat.

      
  svaret ges 27.06.2011 19:01
  0

  Om du har tvättmaskinens märke och modellnummer kan Reparationsklinik identifiera den del som finns för dig.

      
  svaret ges 30.06.2011 16:50
  0

  Det är pumpen. Här är en slumpmässig google-bild av en pump:

  Jag måste ersätta mina Jag köpte en ny och en reserv.

      
  svaret ges 03.07.2011 15:31