Historia på musikvideoen?

1

Självklart i USA blev musikvideoen spektakulärt framträdande i början av 1980-talet (1981 IIRC) med den inledande episoden Music Television (Now MTV), som ursprungligen innehöll ingenting annat än musikvideor.

Den ursprungliga videon för detta var The Buggles, "Video dödade Radio Star", men det hade varit andra musikvideor i många år tidigare. Tony Bennett hävdade att han hade uppfunnit musikvideon på mitten av 50-talet ungefär samma tid som Elvis Presley filmade videon för Jailhouse Rock.

Före och efter detta hade det också varit tv-program (som BBCs underbara "Old Gray Whistle Test" som innehöll mestadels okända band) som mestadels levde uppträdanden, men hade också enstaka klipp av musik. Det fanns också korta utgåvor av filmklipp från musikaler som fristående föremål. (Madonnys Material Girl video var en ganska bra kopia av titelsången från Monroe "Diamonds are a Girl's Best Friend").

Vad är den första förekomsten av "musikvideon" i någon form, och hur växte den till den allestädes närvarande mini-filmen som vi är bekanta med nu?

    
uppsättning JohnP 08.08.2014 22:35

1 svar

1

Beroende på din definition av vilka kriterier som är inblandade i att göra en musikvideo ... skulle jag säga: Carnival Night i Paris (1927) .

Musikvideor har funnits sedan film tillagde ljud. De första musikvideoarna filmades i New York och heter Vitafone shorts. Carnival Night i Paris producerades av Warner Bros. Det var den första förgrunden på detta område.

Musik och film växte sida vid sida. Beatlesna gjorde filmer som A Hard Days Night, och Elvis-filmer spelade en stor roll. Hans filmer presenterade låtar med koreografi, som drev filmen av filmen. Vad beträffar MTVs påverkan ... började band som The Doors, som fokuserade på konst, göra kortfilmer till sina låtar på 1960-talet. Dörrarna gjorde en video för Den okända soldaten år 1968. Och såklart visas som The Ed Sullivans show The Smothers Bröder, hej till och med - Hee-Haw höll musik och video bundet ihop.

Men en händelse som hjälpte till att driva idén om ett nätverk för att ägna all sin programmering till musikvideor var när Michale Nesmith of the Monkees visade massmedia överklagandet av mediet 1981, när han använde sitt arv från Liquid Paper för att producera Elephant Parts . En video som innehåller musikvideor med sketch comedy ( första vinnaren av en video-Grammy < - - punkt 4). Det var sparken som inspirerade MTV. Resten är historia ...

    
svaret ges 09.08.2014 05:40