Döda en död Basilisk ögon fortfarande?

11

Om en Basilisk dödades utan att vara blindad, skulle öppna ögonen (förutsatt att de stängdes på döden) fortfarande orsaka omedelbar död i betraktaren?

Redigera: Jag skulle göra det själv, men jag är inte säker på hur. Den här frågan borde vara kvar tills denna fråga är svarade för att ge större förståelse för den aktuella frågan.

    
uppsättning Anoplexian 30.03.2016 18:59

1 svar

13

Det är svårt att veta säkert, men jag skulle inte gissa.

Vi ser egentligen bara en basilisk i kanon - basilisken i hemlighetskammaren. Även om det finns beskrivningar och allusioner till andra ser vi dem inte i tillräckligt detalj för att ringa på den här. Och Fawkes blindar obehagligt den basilisken och fyller ögonen med blod.

JK Rowlings mytologi är inte isolerad; det drar inspiration från en hel del klassisk mytologi. Det finns en berättelse om en basilisk - basilisken i Warszawa - som föreslår mig att post mortem, en basilisk stare isn ' t dödlig:

He declared that it really was a basilisk; it had the head of a cock, the eyes of a toad, a crest like a crown, a warty and scaly skin "covered all over with the hue of venomous animals," and a curved tail, bent over behind its body.

Vid denna tidpunkt har basilisken dödats och släpt ut en källare. Det undersöks av en läkare. Han måste ha tittat på ögonen för att veta att de såg ut som en padda, och han måste ha överlevt för att berätta för sagan. Ergo, basilisk stare är inte dödlig om varelsen är död.

    
svaret ges 30.03.2016 20:49