Repainting ytterdörrar - Grill Paint vs Appliance Paint

3

Ytterdörrarna är orkanrankade och aluminiumramar. Jag prepped dörrarna och målade den första uppsättningen med grillfärg. Jag var inte nöjd med mållinjen och bestämde mig för att ommåla de återstående dörrarna med apparatfärg. Apparatens färg lämnade en mycket bättre finish och jag vill nu ommåla de grillmålade dörrarna. Kan jag bara applicera en apparatfärg över den färska grillfärgen eller behöver jag först ta bort grillfärgen eller förbereda dörrarna på något sätt?

    
uppsättning Lance 28.06.2016 20:18

2 svar

2

Du behöver säkert ha en primer.

Bara ett tips från någon som målar 20+ metalldörrar om året. Använd sprayfärg för bilar. Kosta ett par pengar mer och du kan hämta det på lokalaffär eller online. Färgerna är bättre, då är finish bättre, och de gör några snygga klara lager. Två skikt äppelröd autofärg + 2 klår klart och jag kan göra en $ 20-dörr till en $ 500 dörr. Sean är också rätt efter din första kappa bör du ge det en slipning. Oavsett hur bra du tror att du rengjorde det kommer det att finnas damm som binder. (du kan också ta din dörr till en autobody butik och de flesta kommer att måla den för $ 100 - trick of the trade är att ta in 5-6 i taget för omkring $ 250 om du använder vanliga färger)

    
svaret ges 28.06.2016 22:24
1

Rengör det bra och sand sedan med 400 grit eller hårdare för att ge ytan lite grovhet så att den nya färgen kan klistra fast. Gå inte för rouch eller annars kommer reporna att visa sig. Du kan gå så låg som 80 grit om du använder en fyllprimer innan du målar. Jag skulle vilja säga 220 till 400 om du inte planerar att använda en primer. Kontrollera anvisningarna på färgen du planerar att använda - de borde berätta vad som behöver göras. Men bli inte förvånad om det inte ser bra ut om några år - jag tvivlar på apparatens färg har UV-hämmarna nödvändiga för att pigmenten ska stå upp till solljus.

    
svaret ges 28.06.2016 21:27