Airline ersättning för misslyckande med att kontrollera visumberättigande?

4

Begär från Australien och om Malaysian Airlines specifikt:

Hur bra är det att söka ersättning för flygningar om flygbolaget misslyckats med att kontrollera dokumentationen på rätt sätt och låt oss gå ombord i första hand?

Min partner och jag gick ombord på ett flyg till en destination för vilken det visade sig att han inte kunde få visum på (australiensiskt resedokument, Thailand).

Vi satt därefter på ett flyg tillbaka till Australien som vi fick veta att vi var "täckta" av våra returflygavgifter. Kort sagt, vi förlorade väsentligen avkastningsavgifterna i sin helhet och uppstod extra kostnader från ett flygplatshotell över natten på grund av flygtider.

Är det något som kunde ha undvikits om flygbolaget hade kontrollerat resedokumentets giltighet i första hand, så att vi åtminstone kunde ha bott hemma och krävt återbetalning för resan på resan?

Vad är det bästa sättet att hantera problemet?

    
uppsättning icym88 01.09.2014 14:32

3 svar

6

Malaysia Airlines hemsida är lite vagt (den enda referensen jag kunde hitta var här ), men för nästan alla flygbolag är ansvaret för att få rättvisum och resedokument slutligen ditt. Att återvända till ditt hemland om du nekas inresa är på flygbolagens bekostnad (du var nog lyckligtvis, om du inte reser på en helt flexibel biljett, så att de låter dig täcka detta med din befintliga returbiljett). De kontrollerar endast visum för att minimera risken för att detta händer. Det yttersta ansvaret är ditt. Så nej, jag tvivlar mycket på att de kommer att komma överens om ersättning.

    
svaret ges 01.09.2014 18:00
3

Även om ankomstlandet kräver det, kan jag inte se varför du skulle kunna skylla på ett flygbolag för att få dig från A till B på din begäran.

Det är möjligt (jag gjorde det en gång med försiktighet) att köpa din nästa biljett i transitzonen.

Tänk dig att du kommer från Frankrike och planerar att besöka en kund i Taiwan och en annan i Vietnam. Men du är inte säker i vilken ordning. Det första steget är att flyga till KL ändå, när du är där, bestämmer du dig utan att gå ut från den internationella zonen. Du behöver inte ett malaysiskt visum för det.

Personligen använde jag det i området före internet. Jag var i Frankrike, jag hade en gratis flygning till Singapore och ville åka till Australien. Men Qantas France skulle sälja biljetten två gånger dyrare än Quatas Singapore och quatas Singapore skulle inte skicka biljetten till Frankrike. Så jag köpte biljetten på Qantas räknare i den internationella zonen i Singapore flygplats.

Genom att tillåta mig att gå in, bryter Air France sitt avtal med Singapore tjänstemän, men hur kan du juridiskt skylla dem för att bryta ett avtal med Singapore medan du inte är i Singapore och du har rationell anledning att göra det. Det faktum att 99% av resenärerna inte befinner sig i denna situation är inte exakt ett argument. Låt den sista 1% leva.

I ditt fall hade du ingen bra anledning, men det är ditt misstag; inte deras (förutom från australiens synvinkel, men du är inte australiensisk). Du kan ha anledning att göra det.

    
svaret ges 01.09.2014 15:09
1

Förklara: Du är från ett land som normalt inte behöver visum i förväg för att komma in i Thailand? Och du hade ett pass?

Du fick tillträde till Thailand, din partner nekades. Har du båda resedokument från samma land?

Om så är fallet och flygbolaget kontrollerat att du båda hade pass före avgång, är deras ansvar gjort. Flygbolag är inte invandringsagenter och kan inte veta vem som är tillåtlig och vem som inte är. De har listor över vilka grupper av människor som kan tillåtas under vilka omständigheter men det är där de slutar.

Flygbolag får stora böter från destinationen om de styr om någon med ogiltiga dokument. De får inte böta om destinationen vägrar en individ för orsak. Så de är vanligtvis ganska bra på att kontrollera papper.

    
svaret ges 01.09.2014 23:21