Min pasta håller fast ihop

2

Jag gör min egen pasta och älskar det recept jag använder, det smakar gott och är mycket mångsidigt. Det gör fantastiska ravioli men när jag bara gör vanliga nudlar klumpar de samman när de lagas. Jag hade den här frågan när jag bara använde en stor kruka kokande saltat vatten så jag köpte några pastukorgar hoppas det skulle hjälpa och det gör det inte. Min pasta hvilar vanligtvis var som helst från 15 till 30 minuter efter att ha klippt det innan du lagade mat. Jag håller nudlarna dammade med mjöl och knackar på överskottsmjölken innan du lagar mat, jag har även försökt att inte slå mjölet av eller inte damma med så mycket mjöl. Jag har även försökt olika mängder i korgarna och det stannar fortfarande. Missar jag ett steg?

    
uppsättning Sara L. 15.12.2017 20:19

3 svar

1

Om det håller fast vid varandra, betyder det förmodligen att du är över matlagning. Kan betyda för ditt pastaprecept måste du använda en lägre matlagningstemperatur. Gå tillbaka till originalreceptet och börja sedan byta med tillagningstemperaturen. Här är några användbara tips: länk

    
svaret ges 16.12.2017 00:51
0

Frisk hemlagad pasta är normalt mer klibbig än vanlig torkad pasta som spagetti etc.

Om din pasta sticks vid tillagning, se till att den har tillräckligt med utrymme / vatten.

Dessutom är ett vanligt knep för att förhindra att pasta sticker till att lägga en matsked olja till kokvattnet. De små droppar som härrör från att koka förhindra det. Det görs vanligtvis vid matlagning av lasagne - de är uppenbarligen mer mottagliga att häfta - men inget förbjuder samma trick för nudlar (det kan vara mindre effektivt tufft, men det här är mer geometri än matlagning).

Överkokning som föreslagits är en sannolik anledning. Matar färsk pasta samt gnocchi ravioli etc här säger vi "dui boggi" inte några minuter. Det betyder bokstavligen "2 pannor" och betyder ett par eller få upp och ner rörelser av föremålen i pannans konvektiva flöde. 5 till 6 minuter är den övre gränsen för färsk men industriell pasta. Hemmagjord jag skulle säga mindre än 3 minuter men inte säker som jag går med den ovan nämnda känslan.

    
svaret ges 16.12.2017 13:16
0

Din pasta kan vara för våt till att börja med. Om det känns klibbigt när du rullar och skär, är det för klibbigt. I så fall knådas i mer mjöl. Försök också att de rullade arken lufttorkar på din räknare i 15-30 minuter per sida innan du skär. Vid skärning, kasta med en liten mängd semolina eller bänk mjöl. Häng för att torka, eller lätta bo på mjölad tallrik (för nudlar), eller lägg ut platt på plattan eller plåten. Jag är en troende i att frysa färsk pasta direkt efter att ha klippts (om inte det går omedelbart i kokande vatten). Jag lagar sedan från frusen utan problem. Använd en stor kruka med mycket saltat vatten. Slutligen överbelasta inte din kruka. Det är svårt att berätta från din beskrivning, men jag slår fast att stickning inte är ett resultat av överkokning. Stickning eller klumpning sker vanligtvis tidigt i matlagningsprocessen, om det kommer att hända. Enligt min erfarenhet betyder det att degen är för våt vid starten.

    
svaret ges 16.12.2017 13:33