Adjusting aspekter baserat på närvaro

9

En viktig del av de flesta FATE-spel har aspekter som relaterar till de andra datorerna vid bordet. Vad händer när din grupps närvaro fluktuerar vilt? Om Bob har aspekter relaterade till Mary och Joan, men Mike är där ikväll och Joan är inte, verkar det som om Bob har en aspekt som driver i vinden. Och om Jimmy ansluter sig till gruppen en månad senare än alla andra, förväntar vi oss att folk lägger till en åttonde aspekt på arket?

 • Är det här ett problem i praktiken? Jag förutser det i mitt kommande spel, baserat på tidigare erfarenheter med den här gruppen, och jag hoppas kunna klara av eventuella svårigheter som det kan leda till. Om det inte är ett problem, whew . Om det är vilka strategier använder du för att hantera det?

Jag undrar om ett liknande problem inte kan uppstå när en spelare går i pension om en karaktär och rullar upp en annan mitt i en kampanj. någon erfarenhet med det skulle vara välkommen.

[Vänster till mina enheter, skulle jag förmodligen komma fram till ett system där spelare kan välja vilka PC-relaterade aspekter som ska användas den veckan i början av varje session baserat på närvaro. Jag är säker på att det finns alla slags problem med den tanken men.]

    
uppsättning BESW 04.03.2013 04:33

4 svar

6

Det här påminner mig om en länk du själv skickade till mig.

Problemet jag tror kommer att lösas genom att inte ha To-specifika aspekter. Som noterat i länk

Den ursprungliga aspekten kan ha haft en bas på en tidigare historia. Men en bra aspekt kommer att få folk att märka det även om de inte hade något sätt att vara en del av det specifika mötet. Gilla hur Harry, har en aspekt av "Chivalrous till ett fel" eller något liknande. Skulle då vara tvungen att acceptera hjälp från människor som han annars skulle ha mycket bra anledning att inte.

Så Mary och Joan kan ha haft en aspekt som är förknippad med varandra. Men det betyder inte att Bob inte kan ha gjort saker som liknar en kris i en upplevelse eller vad den aspekten kanske har representerat.

När det gäller introduktioner i berättelsen. Om du antas känna till varandra redan. Då skulle det inte vara för svårt att säga "Jag var på den här festen du deltog i, men du märkte inte mig då då du undersökte den här andra saken" som kanske kan orsaka en annan aspekt om situationen inte gjorde det " sätt i ALLA med några tidigare aspekter på de aktuella tecknen. Men självklart skulle den nya karaktären ha aspekter som visar lite av hans relation till de andra hjältarna som redan är i spel.

    
svaret ges 04.03.2013 05:21
11

Det bästa är att skriva mångfacetterade aspekter så mycket som möjligt, så att de klarar av en skiftande storyscape, inklusive en jittery cast.

Med andra ord se till att dina aspekter inte är för fokuserade . Gör dem implicita om det behövs. Om Bob har Suspicious of Joan som en aspekt, omdefiniera den som Suspicious of blondes with a southern accent (implicit hänvisar till Joans aspekter). Det fungerar med Joan och andra karaktärer som på något sätt passar den profilen, så att du fortfarande har en användbar aspekt i ditt spel.

    
svaret ges 04.03.2013 14:37
5

Den falska förutsättningen: En viktig del av de flesta FATE-spelen har aspekter som relaterar till de andra datorerna vid bordet.

Det finns inget riktigt behov av aspekter som kan relateras till andra datorer i allmänhet eller till några specifika datorer alls.

De verkliga kraven

Aspekter måste uppfylla flera krav:

 • Användbar av den innehavande spelaren av den karaktären
 • Användbar av andra karaktärers spelare (noterar att GM är spelaren för NPC)
 • Av lämplig bredd: Inte för bred eller för smal
 • förståeligt: om andra inte kan förstå det är det ett problem
 • Aspekter och andra datorer

  Aspekter som är relaterade till andra datorer kan enkelt användas i spel. Aspekter som har positiva relationer med andra datorer kan åberopas för bonusar eller tvingas köra skyddsbeteende. Aspekter med negativa relationer kan åberopas i konkurrens med den andra datorn, eller tvingas tvinga dem åt sidan mot datorns handlingar. Hur som helst skapar de drama.

  Jag ska använda tecknen i Police Academy för exempel.

  Sådana förhållningssätt kan ofta genereras. Istället för "Trusts Sgt. Callahan," gör det "Trusts ledande befattningshavare i ärendet." I stället för "Förtroende Mister Zed", "Misstänker människor som bara använder sitt efternamn" eller "Förnekar människor med talfrågor".

  Och istället för "Gör det kul med Lieutenant Harris," ge Mahoney "Går roligt av pompösa människor som ansvarar." (Detta gör också att hans reaktion på Lt. Mauser i PA 2 inte kräver omskrivning.)

      
  svaret ges 05.03.2013 06:37
  2

  Jag tycker att du är något missförstådd med gäststjärnaspekterna. Om du läser igenom exemplen på Harrys karaktärsark, är den aspekt som han får från sin berättelse med Murphy inte direkt knuten till henne. Istället är berättelsen skapad för att inkludera Murphy och att lyfta fram en annan aspekt av Harrys karaktär.

  Din gues stjärnaspekter behöver inte knytas till gäststjärnan, de får bara en hand för att hjälpa till att forma karaktären.

  Obs! Jag skrev det här i perspektivet av att spela The Dresden Files, där i teckenuppbyggnad har du två gäststjärnor som hjälper till med dina aspekter.

      
  svaret ges 06.03.2013 23:21