Visiting en lounge i T1 på Dubai International Airport, under en layover vid T3?

9

För en kommande resa har jag en layover på 2,5 timmar i Dubai. Båda flygningarna är med Emirates, och anländer / lämnar från Terminal 3.

Eftersom den första flygningen är över natten, vill jag fräscha upp, och en dusch skulle vara idealisk. Genom mitt kreditkort har jag tillgång till en lounge i T3 som inte erbjuder duschar (plus tydligen har riktigt långsam wifi) eller en lounge i T1 som har dusch (och uppenbarligen har både bättre wifi och bättre mat). Så loungen i T1 låter bättre för fler behov än T3-en.

Vad jag inte vet är om jag kan göra det från T3 till T1 och tillbaka igen, med tillräckligt med tid att spendera i T1 för att göra det värt att gå?

(Jag antar att jag måste vara vid porten 30 minuter före avresan för anslutningsflygningen, för en Emirates internationella avgång? Om så skulle ge mig ungefär 2 timmar från att gå ut ur planet, förutsatt att det är på tid tills jag måste vara tillbaka i T3 vid porten)

    
uppsättning Gagravarr 14.02.2012 23:13

3 svar

7

Svaret är att det kan göras, och utan för mycket stress! Det verkar bara vara några platser där du kan komma från den lägre nivån av T3 till transitens säkerhetskontroll innan du får komma in i terminalens huvudbit. Detta innebar en liten promenad, sedan en lång kö i säkerhet. Därefter är du mitt i Concourse 2 i Terminal 3, bang i mitten av butikerna och många människor står runt och ser gormless och kommer i vägen ...

När du äntligen flyr (i sniglar takt!) från mitten av T3, går du igenom en trevlig fontän / dammsats, ner rulltrapporna till Terminal 1 / Concourse 1, och då borde du kunna gå på en förnuftig fart. Det verkar som om T3 är inställd för att sakta ner dig och få dig att handla, medan T1 är inställd så att du snabbt kan komma mellan portarna. Så det tog mig ungefär 3 gånger så lång tid att komma från planet till slutet av T3 butikerna, som det gjorde att gå längden av T1 till loungen! På den positiva sidan var det gott om tid för dusch + frukost + wifi:)

    
svaret ges 22.02.2012 05:33
9

Jag landade i terminal 3 och flög ut ur terminal 1 förra året. Jag behövde inte lämna airside eftersom terminalerna 1 och 3 är förenade. Det tog mig ungefär 20 minuter att gå från Costa standen längst i slutet av terminal 3 till min port i terminal 1 som kanske var halvvägs ner till terminalen. Så om du antar att ditt inkommande flyg kommer fram i tid och du kan gå i 20 minuter vardera borde det vara möjligt att tillbringa minst en halvtimme i T3-loungen (ungefär halvvägs ner T3)

    
svaret ges 15.02.2012 17:12
3

Tja, låt oss bryta ner det.

Som du sa har du 2,5 timmar. Förutsatt att du måste vara tillbaka med 30 min till reserv och du kommer fram i tid, det är 2 timmar (120 minuter).

Först - är det möjligt? Medan du inte kan gå till terminal 2 är det uppenbarligen "möjlig airside att flytta fritt från terminal 1 till 3 och tillbaka, utan att gå genom invandring ".

På utsidan tar en gratis buss med 20 minuter att överföra mellan terminalerna. Men från samma länk som tidigare: " För transitering av passagerare körs en pendelservice mellan terminalerna, med en resetid på runt 20 minuter från Terminal 2 till Terminal 1 och 30 minuter till Terminal 3 ".

Så nu har vi en tid - även om det är tvetydigt om det var 30 minuter från T2 eller från T1. Vi antar T1 (värsta fall) och det betyder en timme för överföring där och bakåt.

Detta lämnar dig med en timme.

Kan du kanske gå det? Det verkar så, men det tar mycket längre tid - avståndet mellan terminalerna 1 och 3 är cirka 8 km !

Nu förutsätter allt detta att inte bara dina flygningar är i tid, men att pendeln lämnar när du anländer. Det kan hända att du måste vänta några minuter - även om det bara är 5 minuter, är det 10 minuter av din totala tid och lämnar dig med 50 minuter. Och det kan vara längre.

Lägg till i tid för att hitta loungen, ställa upp, etc, det verkar verkligen inte värt det för en något bättre internet, en dusch och mattjänster. Det verkar vara mer förnuftigt att stanna kvar i Terminal 3. Du kan till och med hitta om du gick för att ta en dusch, du skulle börja svettas i pendeln på vägen tillbaka, beroende på hur trångt och luftkonditionerat det är!

Min röst: stanna i Terminal 3, slappna av, varva ner och ge ditt ansikte en sköljning för att fräscha upp.

    
svaret ges 15.02.2012 00:31