Data-strömmanipulationer i matrisen

5

Den här frågan härrör delvis från denna fråga: Varför räcker inte människor upp sina sinnen när de går in i matrisen? Problemet i min idé i denna fråga var att hjärnan får känslor via anslutningarna, och det är inte själv uppladdat till matrisen.

Det här är min idé: Du brukar lära dig att pistoler driva kulor på dig som förmodligen kommer att skada dig på ett tidigt stadium. Men vad händer om du aldrig lärt dig om vapen, har alltså ingen kunskap om deras förstörande kraft?

Om data från matrisen till din hjärna manipuleras så att varje pistol bara kan skjuta fluffiga vita bollar som inte skadar dig (enligt din hjärna), har din hjärna inte informationen för att övertyga dig om att det är inte normalt. (Samma sak gäller knivar, svärd etc.) Om det är möjligt är du oövervinnlig eftersom du bara ser vita, fluffiga bollar som riktar dig (enligt de manipulerade data som kommer från Matrix till din hjärna) eller något liknande för svärd, och Din hjärna är helt övertygad av det, för att den aldrig har upplevt något annat.

Skulle det vara möjligt? Om ja, varför använder inte människan något sådant?

    
uppsättning arc_lupus 24.10.2014 13:59

1 svar

1

Människor som är bundna till matrisen är bundna av valet att acceptera programmet - Matrix Reloaded förklarar detta under arkitekttalet.

Det betyder inte att individen måste vara medveten om vad som faktiskt händer med dem under alla omständigheter. det betyder bara att de accepterar vilka förändringar Matrix försöker påverka.

En vanlig sak som vi gör idag med dataprogram av alla slag är att separera data från de saker som förändras eller arbetar med data. Så i matrisen kan människor betraktas som något som en "modell" - bara en dataset som Matrix-koden kan fungera med via otaliga controllers *. Dessa kontrollanter arbetar med data för att påverka det eller saker runt det. Modellen behöver inte förstå dessa förändringar. De uppdaterar bara med ny statistik, som ett videospel.

Det är därför som en människa inte behöver "förstå" fysiken att bli skott eller faller av ett tak som ska skadas. Matrisen verkar på den kroppen, och eftersom individen redan har accepterat programmet, känner de inte ens att de kan välja att helt enkelt flyga eller avvisa kullen. En individ som har dragit sig ut, insåg sanningen i sig själva och kanske till och med visar sig vara Den, kan inte bara avvisa de kontroller som försöker agera på dem, men utövar sin egen vilja i stället för en kontroller för att orsaka effekter av sina egna!

  • redigera - Jag föreslår inte att människorna är vanliga gamla dumma data - annars skulle de falla ned och dö den minut de släpptes. Jag menar bara att matrisen kan modifiera dem på ett liknande sätt. Det är inte en perfekt analogi, men jag tror att den rymmer.
svaret ges 24.10.2014 16:58