Tourist Kuwaiti visumkrav för en indian i Bangladesh

1

Hej jag är en Bangladesh medborgare. kan någon hjälpa mig med informationen om turistvisum för Kuwait. min fiance bor i Kuwait och hon har en PR där. Jag skulle vilja gå till ett kort besök nästa år.

    
uppsättning Iftekhar 24.08.2015 07:12

1 svar

2

Bangladeshs medborgare blockeras från att bli utfärdat någon form av visum i Kuwait (besök, turism, arbete eller företag). Detta block har varit på plats i mer än 6 år och det påverkar medborgarna i Pakistan, Syrien, Irak, Iran, Afghanistan och Bangladesh.

Det enda undantaget är om du har ett särskilt pass (till exempel du är aktiv militär på en militär övning, diplomat, flygbesättning etc.).

Inrikesministeriet kan i vissa fall bevilja undantag, men dessa är sällsynta och kräver skriftligt framställande med styrkande handlingar (till exempel löncertifikat, intyg från arbetsgivare etc.) och beviljas på en från fall till fall; vanligtvis bestämd av sökandes yrke (i Kuwait), deras kriminalregister, vistelsetid och andra faktorer.

Men eftersom Kuwait inte känner igen engagemang som en giltig förhållningskategori, skulle din fiance inte kunna sponsra dig.

För de nationaliteter som inte finns på svartlistan, för att få ett turistvisum, gäller du bara genom ditt hotell. som kommer att ordna ett visum för kort besök (maximal vistelse är 30 dagar och det kan inte förlängas).

    
svaret ges 24.08.2015 07:51