Hur fixar jag vridmekanismen på en blind?

1

Som du kan se från bilden nedan är vridmekanismen som håller längre stav för att justera blindens vinkel som trasig.

Eventuella idéer om hur det här kan lösas, antingen genom att montera en ny vridmekanism i eller en DIY hack?

    
uppsättning Sourdough 10.05.2016 21:45

2 svar

1

Jag skulle reparera detta genom att montera en kort bit av aluminium, koppar eller mässingsrör över axelns nubbin. Detta kan limas på plats med epoxi. Före installationen kan rörets ände bearbetas för att skapa en ny ände för att ingripa på tappen. Den enklaste (arbetar med koppar är speciellt trevligt) sätt skulle vara att klämma i änden av slangen. Trim därefter hörnen av den plana delen till en rundad profil. Slutligen gör ett hål i slutet som kan ta en ringkoppling från justeringsstaven.

Jag tänkte dra en bild av tanken men det var snabbare att bara göra ett urval av förslaget. Välj bara slangen med en inre diameter som ligger nära storleken på nubbin. Hålet för kopplingen blir borrat genom den plana änden. Innan du försöker applicera epoxin i röret, använd en Q-Tip doppad i isopropylalkohol för att städa bort eventuell oljeprodukt kvar från tillverkningen av röret.

    
svaret ges 11.05.2016 01:08
0

Den del som visar har ett växel på insidan av huvudet. Du kan behöva byta ut hela mekanismen om du kan få en ersättare om du kände till tillverkaren och de erbjöd delar.

En reparation kanske inte är för svår. Jag skulle skära av det trasiga slutet och lämna så mycket stång som möjligt. Fäst sedan en u-formad böja i botten som mates med en annan du formad bunt på understången. De kan fästas med en liten skruv eller bult i ett hål som borras genom shacklarna och stavarna.

Hackarna kan köpas från en marina försörjningsaffär eller tillverkad av tunna metallstycken (stål eller mässing). Du kan också hitta några tillbehör som kan böjas i dessa former i en hantverksbutik.

    
svaret ges 10.05.2016 22:55