Are Pablo Hidalgo tweets Canon?

11

Jag ser ibland Wookieepedia-artiklar som citerar Pablo Hidalgo (en medlem av Lucasfilm Story Group) tweets. Är hans tweets canon?

    
uppsättning Hyperdrive enthusiast 22.09.2017 16:57

2 svar

19

Officiellt? Nej

Det är värt att påminna oss vad "kanon" betyder i samband med Star Wars :

@pablohidalgo Periodic reminder that all 'canon' means is: do other storytellers *need* to be beholden to it. That's it.

FörlivetavmigkanjaginteföreställamigLucasfilmomattlägganedenedictsomkräverattframtidaberättareföljerdeexaktaordensomPabloHidalgosTwitter-konto.Medandraord,oavsetthurfantastiskhonär, Millicent är inte kanon.

Men det är fortfarande en användbar resurs

Som sagt är det en anledning att Pablo Hidalgo brukar betraktas som en "Gud" i syfte att "Word- of-Gud ". Han har ett mycket privilegierat läge med avseende på Star Wars -kanonen, och har tillgång till en stor mängd material som layfan aldrig kommer att se. Så det är lite dumt att ignorera det han säger utan hand.

Personligen tycker jag att det är mest användbart - även om det inte är tekniskt korrekt - att överväga (mest av) Hidalgo tweets som "kanon tills motsägelse". Det verkliga värdet av hans Twitter-flöde är att han kan klargöra betydelsen av saker som kanske inte varit uppenbara. en fördel med hans position. Men samtidigt, hur vet vi när något Pablo säger är inviolat? Svar: Vi gör inte (vanligtvis, ibland är han uppenbarligen skämt 1 ).

Hidalgo försöker göra det enkelt för oss: han presenterar nästan aldrig helt nya idéer på Twitter, är ofta cagey när man ställt direkta frågor, är inte rädd att ge generiska svar som " det är inte för mig att säga " eller "not my call , och påminner mig ofta om att stora meddelanden inte är kommer att göras på Twitter på alla platser. Skämt åt sidan, jag har aldrig sett honom medvetet vilseleda fans 2 ; Det är en stor del av anledningen till att jag personligen trivs och citerar honom i svar här.

Som icke-insiders, kan vi dock inte förlita oss på något av Hidalgos uttalanden som inte motsägs av senare verk. Eller av tidigare verk, för den delen. Den ultimata källan till "canon" kommer alltid att vara den publicerade produktionen.

1 Förresten är det varför han gillar verkligen hans tweets som citeras på Wookieepedia

2 Huruvida någon får ett skämt är en annan fråga, men Hidalgo försöker vanligtvis att påpeka när någon har misstolkat. Om du har svårt att analysera sin humor, är det värt att påminna dig om detta när du bestämmer om eller inte något han sa "räknas" som kanon.

    
svaret ges 22.09.2017 17:58
4

Jag har inte en skärmdump tyvärr, men i december 2015, TFA-frisläppande tid, innehöll hans Twitter-kontoens förteckning uttryckligen texten Tala inte tweets som kanon "(som jag p dutifully citerad här i det här svaret ). Här är mer webbbevis .

Också:

Ochbaraförettexempel:

    
svaret ges 22.09.2017 23:57