Avoid rost där räcken ankrar i betong

0

Om du har sett räcken förankrad i betong, kan du ha märkt hur de tenderar att rosta vid korsningen mellan räcken, betongen och luften. Här är ett foto av ett ganska typiskt exempel:

Hur kan man undvika detta när man bygger ett nytt räcke?

    
uppsättning Tyler Durden 12.10.2018 18:40

3 svar

3

Ärligt talat tror jag inte att du kan. Problemet är räcken som denna rost från insidan ut. Utsidan blir primerad och målade medan insidan aldrig får någon form av behandling.

Förutom att använda fast "slang", vilket är orealistiskt, är det enda jag kan tänka på att "försöka" behandla insidan av slangen i områden där vatten kan sippra upp i slangen, såsom en ankarpunkt.

    
svaret ges 12.10.2018 21:22
2

Det finns inga magiska knep, men jag har ett par förslag:

 • Kontrollera att stålet är varmgalvaniserat till en beläggningstjocklek på 100 pm zink eller större. Du kan även använda färg, men i jämförelse med en riktig galvanisering är en vanlig färg mer dekorativ än skyddande.
 • Kontrollera att det inte finns någon elektrisk kontakt mellan räcken och rebellerna i betongen. I annat fall fungerar beläggningen på räcken som en galvanisering av både räcken och rebars och försvinner mycket snabbare.
 • Använd inte något stål med tjocklek under 6mm (jag föredrar att använda 10mm vid konstruktion av räcken). Det kommer inte att absorbera tillräckligt mycket zink när det galvaniseras, och eventuell förlust av tjocklek när den börjar rosta kommer att resultera i proportionellt större förlust av konstruktionsförmåga.
 • Förvänta att göra betydande reparationer av beläggningen minst vart 15-25 år eftersom ingen beläggning kommer att vara längre än den i en frätande miljö. Använd en färg med högt zinkinnehåll för reparationer, inte bara vanlig färg.
 • Använd ankare av rostfritt stål - minst klass A4 - för att fästa räcken i betongen. Delarna inuti betongen skyddas av betongens höga pH-värde men nära ytan är de mycket utsatta och det är omöjligt att applicera någonting mer än en tunn beläggning på gängade stavar av vanligt stål utan att göra tråden värdelös.
 • Använd inga avisningssalter i närheten av räcken. Avisningssalter är kryptonit för både betong och stål.
 • svaret ges 15.10.2018 19:45
  0

  Metallen rostar där den är i kontakt med betongen eftersom betong nästan alltid har fri fukt i den. Det är också där räckenens beläggning tenderar att bli flisad. Skor, skovlar, cyklar och vad som helst annat smäller in i det lågt, och trottoarsalt gör det allt värre.

  Du kan vara säker på att ha en högkvalitativ beläggning på metalldelarna, och du kan skydda dem mot stötar. Du kan dock inte stoppa tidens ödlor. 10 till 20 år är en rimlig livslängd för järn. Gå med något annat om du behöver mer tid.

      
  svaret ges 12.10.2018 21:35