Transfer Grille Baffle

2

Jag har precis slutat bygga ett nytt hem och som en del av Energy Star-värdet installerades överföringsgrillar ovanför varje sovrumsdörr för att tillåta luftbyte när dörrarna är stängda. Problemet är att ljudet (och en liten mängd ljus) passerar fritt genom ventilationskanalerna, vilket motverkar all integritet att stänga dörren. Jag har läst att jag ska installera en baffel i ventilationsöppningarna för att tillåta luft att passera men dejuda ljud. Jag kan inte hitta några detaljer för var jag kan köpa denna eller vilken typ av material jag kan använda för att konstruera den. Eventuella råd skulle vara mycket uppskattade.

    
uppsättning Nathan Roe 23.12.2014 15:17

3 svar

1

Du kan experimentera med att göra baffeln ur en bit ugnsfilter. Filter tillåter luften att passera men skulle blockera mycket av ljuset och lite av ljudet. De dyrare typfiltren med korrugerad konstruktion och ett HEPA-betyg skulle förmodligen erbjuda bättre ljud och ljusfiltrering än de billigare tunna platta filteren.

Du kommer att ge för att studera på din sida precis vilken typ av baffel du kan passa bakom dina grillar.

    
svaret ges 23.12.2014 16:03
1

Byggvetenskap föreslår enkla plåtbafflar. De kommer säkert att vara effektiva för att blockera ljuset. Det är förmodligen inte den mest effektiva ljudisoleringen, men det kan vara tillräckligt för att få det i nivå med dörren.

    
svaret ges 23.12.2014 19:34
0

En del tungt skurpanna (Scotch-Brite-typ) kommer i åtanke. De gör till och med stora runda kuddar för golvskrubbare. Du kan skära lite av det och lägga in där.

Några luftkonditioneringsfilterkuddar som är tillgängliga är tunga och gröna som skrubbkuddar; du kan prova lite av det.

    
svaret ges 26.12.2014 06:42