Amtrak Codeshare med United Airlines [stängd]

5

Jag läste just det här blogginlägget som beskriver ett scenario där du bokar ett flyg på Uniteds hemsida erbjuder en anslutande flygning som egentligen är ett Amtrak-tåg. Även om resplanen börjar vid DAY (Dayton airport) och ansluts vid EWR (Newark), är destinationen angiven som ZFV - Philadelphia 30th St train station.

Trots detta är det sista benet fortfarande listat som "flight" UA 3174. Om du letar upp flyg 3174 hos PlaneFinder "Flygplanet" är "TRN", vilket jag antar är "tåg".

Min fråga är: WTF? OK, bättre frågor är:

 • Hur vanligt är det här? Bara på Newark eller på andra ställen? Bara United eller andra flygbolag?
 • Gör United något speciellt för att låta folk veta att deras anslutningsflyg är faktiskt ett tåg, förutom en liten anteckning om typen "flygplan"? Det är inte superkomplext att komma från ett flyg till järnvägsstationen vid EWR, men om du inte inser att du behöver ett tåg kan du titta över flygtrafiken. Vill du hitta den?
 • Vilken typ av biljett får du för tågbenet på resan? Hämtar de dig en tågbiljett vid incheckningen?
 • Om du har kontrollerat påsar, kontrolleras de till tåget?
 • När tåget anländer, tillkännager de United Flight 3174? Tänker tågdirigenten det på så sätt under vägen?
 • uppsättning Tom Harrington 05.08.2015 19:25

  2 svar

  4

  Det här är ganska vanligt att hända när avståndet är för kort för ett plan eller andra överväganden.

  Till exempel:

  Från Newark till Allentown tjänsten är en buss som tillhandahålls av Trans Bridge Lines .

  Detta är inte begränsat till Newark som @AntiVeeranna påpekade. Det är mycket vanligt i Europa och blir alltmer vanligt i USA, som jag nyligen har upptäckt att vissa flygbolag som flyger till New York säljer biljetter på Martz Trailways rader att gå till Poconos.

  Normalt kan dessa flygningar inte visas på tidtabellen vid flygplatsen, men flygbolagets anställda kan se detta upp om det inte skrivs ut på biljetten.

  Bagaget i detta fall samlas in av dig på karusellerna som du normalt skulle. Du skulle sedan ta den till avgångsplattformen och lägga den på tåget eller en buss som om en separat avgång.

  Bussar och tåg meddelar inte det som flyg till flygbolagen men din biljett tillåter dig att gå ombord och ledarna / bussförarna är utbildade för att hantera detta korrekt.

  P.S. Mer om bussen codeshare

      
  svaret ges 05.08.2015 20:01
  4

  Inte ett komplett svar, men för länge för en kommentar.

  Detta är något vanligt i Europa, till exempel det här blogginlägget beskriver Lufthansa AirRail-tjänsten från CGN till DUB via FRA, där CGN-FRA-benet är på ett tåg, som har ett flygnummer.

  Det finns incheckningsdisk på järnvägsstationen, där du kan checka in ditt bagage och kommer att få ombordstigningspass (järnvägsbenet har ett separat bopasskort).

  Tåg har en separat dedikerad coach för sådana passagerare.

  När du når till flygplatsen behöver du inte längre oroa dig för ditt bagage, men du måste gå igenom säkerheten som någon annan.

  Wikipedia har en lista av några andra andelar av tågflygbolagsnummer.

      
  svaret ges 05.08.2015 19:44