Do rostade och ostörd paprika smakar olika efter långsam matlagning i soppa hela dagen?

1

Jag älskar röda paprika. Finns det en smakskillnad om jag stekar dem innan du huggar och lägger dem till soppa eller bönor som sakta koka i 4-6 timmar? Tillagar jag bara matlagningen innan du lagar dem igen eller gör det rostfritt (under min broiler och sedan skalar) en unik smak som jag inte skulle få från att simma dem bara i timmar?

    
uppsättning Chris 14.07.2017 03:46

3 svar

2

Rostningsprocessen värmer inte bara paprika, men den höga torrvärmen orsakar också en bit av både brännhet och karmelisering av sockerarterna, så jag förväntar mig att det finns lite annorlunda smak, även om båda får kokta till samma konsistens i en efterföljande process.

    
svaret ges 14.07.2017 15:29
1

Rostade paprika skulle lägga till lite subtil sötare smak och lite rök beroende på hur du stekar det (över grill, trä ...)

Men beroende på det faktiska receptet kan det bara inte göra stor skillnad.

Även när du rostar paprikor så kommer du att ta bort den yttre huden som är svår att göra med ostegade peppar.

    
svaret ges 14.07.2017 15:25
1

Efter att ha gjort en del omfattande tester på olika chili recept är det rättvist att säga att rostade paprika smakar "annorlunda" än oroade. Den skillnaden är mer märkbar om du också skalar paprika efter rostning, eftersom skalet självt är något av en "smakbarriär". Den här sidan har en bra handledning om hur man stekar och skalla röda paprika, men tekniken är bra för alla peppar jag har provat. För min del föredrar jag att öppna pepprarna och städa ut ryggrad och frön och membran före rostning och skalning. Med varmare paprika förstärker denna smakens smakpåverkan, eftersom det rensar bort det mesta av "värmen" (capsaicin) så att du verkligen kan smaka på peppar och inte värmen.

    
svaret ges 14.07.2017 21:23