How real är Mirage Arcane?

10

Mirage Arcane-texten säger att illusionen har taktila element. Vad betyder det här egentligen? Om jag skapar en struktur, kommer den att vara "taktil" nog att stå på andra våningen i? Om jag gör en vägg i området, kommer det att stoppa varelser från att gå igenom?

    
uppsättning Joseph 06.07.2015 01:06

2 svar

9

Stava gör precis vad det står:

you can alter the appearance of structures, or add them where none are present.

Creatures with truesight can see through the illusion to the terrain’s true form; however, all other elements of the illusion remain, so while the creature is aware of the illusion’s presence, the creature can still physically interact with the illusion. (PHB5e p.260)

Så, som skrivet, kan du göra en 50 våningshus och stå på taket även om du kan se att den inte är riktig!

På samma sätt kan du lägga ner en 300 meter hög vägg.

Vad kan det betyda?

I sammanhanget betyder "kan" varelsen kan fortfarande fysiskt interagera med illusionen. När det tas med det faktum att varelserna utan stridighet (inklusive caster) måste fysiskt interagera det ger det en sådan varelse möjligheten att behandla det som fysiskt eller ej efter eget gottfinnande. Om det här är ett enstaka val eller det kan avgöra från tur till sväng är ett DM-samtal.

    
svaret ges 06.07.2015 08:56
0

Det finns tvetydighet, men det borde vara ganska riktigt. Det tillåter dig uttryckligen att vända terränget omöjligt och att ändra om terrängen är svår eller inte.

Så du kan skapa en serie bergformationer som är oemotståndliga, och den enda förändringen som anges för att veta att det är en illusion är att det blir genomskinligt.

Det stavas inte uttryckligt för byggnader, men det står att du kan göra strukturer också, och har inga instruktioner som begränsar effekten av de förmågor det stavar ut.

    
svaret ges 15.11.2015 23:58