Vad är en ghouls personlighet?

9
Ghouls, det verkar, talar språket de talade i livet, och deras intellekt är inte nödvändigtvis sämre än det var i livet (int. 13 enligt SRD). Tyvärr finns det väldigt få hänvisningar till hur de handlar utanför strid, och så är jag osäker på hur man spelar dem som en DM.

Jag letar efter information som skulle hjälpa till att bygga en bild av vad som är en ghouls personlighet. Sådan information skulle helst innehålla svar på följande frågor, som definierar mina största osäkerheter:

 • Är de verkligen kapabla att utveckla kommunikation (som en konversation) och villig att delta i några?
 • Har de tydliga minnen från sina tidigare liv?
 • Känner de sig till äkta känslor, och kanske ångrar sig om sitt förlorade liv?
 • Och alla andra detaljer som är relevanta för deras personligheter.
uppsättning derp 03.07.2014 23:04

2 svar

11

Eftersom D & D's ghouls, designad av Gary Gygax, var starkt baserade på crittersna av samma (arabiska) namn uppfunnet av H.P. Lovecraft ...

The D&D ghoul was inspired by the Lovecraftian critter of that name and my own imagination. they first appeared in play in c. 1970 in the Chainmail Fantasy Supplement table top games.

- Gary Gygax, 12 augusti 2005, EN World Q & A IX

... det verkar vara ett ganska logiskt steg att läsa HPLs relevanta noveller - särskilt Pickmans modell och Dream Quest of Unknown Kadath för att se en vy av hur de beter sig.

D & D ghoul har givetvis avvikit från HPL: s en gång i tiden, så du kanske vill kolla vidare D & D-källor: Dragon Magazine # 252 (oktober 1998) hade en artikel om deras ekologi, och det finns också ganska många andra publikationer som handlar om dem också .

Och äntligen: det är ditt spel. Läs upp på ghouls, och designa och spela dem som du tycker är lämplig, gör dem verkligen din anpassning till din kampanjvärld. Kom ihåg att du inte är bunden av någon annans kreativitet. :)

Vad gäller dina frågor skulle mina subjektiva svar vara:

 • Är de verkligen kapabla att utveckla kommunikation (som en konversation) och villig att delta i några?

  Ja, de kan utarbeta och är villiga att engagera sig, speciellt om en PC är viktig för dem av någon anledning (ex-släkting, eller har något - information eller varor - för dem.)

 • Har de tydliga minnen från sina tidigare liv?

  Ja, det gör de. Jo, åtminstone gör några av dem. HPLs ghouls kom ihåg ... så långt jag kan komma ihåg.

 • Känner de äkta känslor, och kanske ångrar sig om sitt förlorade liv?

  Det beror på individen, antar jag. En inspirerad poet förvandlades till a ghoul kommer att känna mycket mer än säga en blodtörstig gladiator.

 • Och alla andra detaljer som är relevanta för deras personligheter.

  Se ovan. Läs de två berättelserna. De är bra (jag tror.:))

svaret ges 03.07.2014 23:49
0

Ghouls är kaotiska ondska om inte DM-husen annars. För vänligare odöda kanske du vill titta på spöken. Ghosts kan vara någon anpassning, och är mestadels neutrala, och är mer villiga att fortsätta samtal. Elvor använder vanligtvis andra elven spöken som vakter eller källor till antika råd. De är mer än villiga att prata om.

 • Är de verkligen kapabla att utveckla kommunikation (som en konversation) och villig att delta i några?
 • Jag skulle säga att i det här fallet skulle svaret på detta vara ja, de kan utarbeta kommunikationer förutsatt att du kan begränsa dem. I slutändan är ghouls vridna avskyvärden som hungrar efter de levande köttet, arg på de levande eftersom de slits från livet innan de kände att deras tid var uppe och medan de har förmågan att kommunicera, det betyder inte att de har en önskan att göra det.

 • Har de tydliga minnen från sina tidigare liv?
 • Jag skulle också vilja säga att svaret på denna fråga är ja. De har minnen, och det är de minnen av deras liv som brinner sin hunger, de kommer ihåg sina liv, de avundar de levande, och det skrämmar dem för att vilja sluta livet för allt som lever efter deras död.

 • Känner de sig till äkta känslor, och kanske ångrar sig om sitt förlorade liv?
 • Till detta skulle jag säga .. nej. Medan känslor inte typiskt känns av odöda, är de ännu mindre benägna att känna sig ångra. Rage och ilska, är mer benägna att inträffa. Den här personen dog på grund av en Ghoul. En ghoul förlamade den här personen, rivit nacken med sina tänder och lämnade dem att dö, och Ghoulfeber orsakade att denna person stod upp från de döda. Enligt min kunskap, förutom att höja någon från de döda som en ghoul, finns det inget annat sätt att skapa en annan än av Ghoul Feber.

  Ett spöke är någon som hade långvariga känslor på materialplanet som låter dem stanna kvar på materialet efter sin död utan att bli bosatt i deras gudoms plan. De skulle känna sig ångra eftersom de inte fick göra vad de ville göra med sitt liv. De skulle känna ånger. En ghoul skulle förmodligen inte.

      
  svaret ges 06.07.2014 06:39