How gör omslag och dölja arbete med Melee Attacks?

8

Ämnet säger verkligen allt.

Ett möte med en Lamia och hennes melee reach 5 visar att jag inte " t förstå hur melee reach interagerar med locket.

    
uppsättning Pat Ludwig 25.09.2010 00:06

1 svar

7

Jag har blivit förvirrad om detta ganska ofta tack vare en olycklig samverkan mellan Dungeon Master Guide och DDI Compendium.

Grundreglerna enligt Spelarens handbok och Regelkompendium är ganska enkla. Välj valfritt hörn av din ruta spårlinjer till hörnet av en kvadrat som målet upptar. Om inga linjer hindras av ett hinder eller en fiende, finns det ingen omslag. Om en eller två linjer är blockerade finns det lock (även delvis täckning). Om tre eller fyra linjer är blockerade finns det överlägsen omslag. Jag tror inte det ändras med räckvidd.

Dungeon Master Guide lägger till valfri komplexitet. Det definierar en skillnad mellan melee och varierade attacker. Rangatta attacker fungerar på samma sätt; För melee-attacker är det omslag om en linje från något hörn av angriparens torg till något hörn av försvararens torg är blockerat. Dessa regler gör det lättare att fastställa omslag för melee-tecken. Problemet är att de är markerade som frivilliga, men DDI-kompendiet bevarar inte den skillnaden, så att folk ser dem upp online och tror att de är en del av kärnreglerna.

OK. Allt som etablerat, låt oss fortsätta att nå.

Det finns en klausul som säger att om ett varelse med räckvidd attackerar genom terräng som skulle ge omslag om målet var i det, har målet täckning. Dvs., om en ogre står på ena sidan av en liten pelare och attackerar någon på andra sidan, den personen har locket. Jag tycker att det här är ett dåligt exempel, för att någon redan skulle ha täckning - du kan inte upprätta fyra obegränsade linjer mellan ett hörn av ett kvadrat som ockra upptar och målet.

Det här är mer meningsfullt om vi pratar om, säg, en buske - terräng som kan upptas men som beviljar täckning. I det fallet tror jag att du skulle ta de linjer du spårade och om någon av dem passerade genom den terrängen, skulle målet ha täckning. Det är frestande att härska att något med en amorf attack, som lamia eller en tentakle beast, skulle ignorera det, men jag tror inte det är hur det ska fungera.

    
svaret ges 25.09.2010 01:20