How är lightabers digitalt gjorda? [duplicera]

6

För ett tag sedan trodde jag att man kunde använda trigonometri. Helt enkelt har skådespelarna basen av ljussabben, och stavdelen skulle genereras av datorn.

    
uppsättning moonman239 19.04.2016 19:58

2 svar

10

I prequeltrilogin, med nyare teknik, blev det lättare att göra glödlampor.

Simply have the actors hold the base of the light saber, and the stick part would be generated by the computer.

Dina tankar var korrekta, förutom att skådespelarna fick en hel falsk lightsaber att använda, kanske för att det skulle göra alla kampscener mer realistiska om de pressade mot varandra i en kampstil.

Lamporna var färgade så att de skulle kontrastera med sina miljöer, och då kunde de digitalt ändras. Detta är i grunden motsatt av hur grön skärmteknik fungerar (där bakgrunden ändras och förgrunden förblir densamma). Det är väldigt vanligt att man, när man animerar GC, har gröna markörer för att utplåna var ett tecken eller djur kommer att vara, varför mycket sannolikt användes för Star Wars.

Dessutom finns här några bevis på bakom kulisserna:

Denandrabildenisynnerhetäranvändbareftersomdenvisarhur,närbådeengrönskärmochengrönpropbehövs,kanpropetocksåändrafärg,detvillsägalampornaärbåda"röda" här och kan ändras senare.

Det tog animatören Nelson Shin bara en vecka för att göra den första lightaberfilmen för den ursprungliga trilogin. Lightabersna drogs på med en process som kallades "rotoscoping". Detta nämns på wikipedia-sidan på lightsabers , och var effektivt en animationsstil som överlagde bilden av lightsaber på ovannämnda rekvisita. (kredit för detta hitta till CBredlow)

He suggested inserting one frame that was much lighter than the others while printing the film on an optical printer, making the light seem to vibrate.

Ett annat intressant faktum är att ljuskärlarnas skakningar var en avsiktlig design, på grund av att de var gjorda av ljus.

"since a lightsaber is made of light, the sword should look "a little shaky" like a fluorescent tube."

    
svaret ges 19.04.2016 20:13
6

I den ursprungliga trilogin togs ljuskrämarna på grund av det sätt på vilket lampan var färgad. Denna animeringsteknik kallas rotoscoping och används av många platser (min favorit är musikvideoen för "Ta på mig" av A-ha)   Källa: Wikipedia

    
svaret ges 19.04.2016 20:08