Hjälp peeling målade skåp

2

Jag bor i ett hus som byggdes på 1950-talet. Det har träkökskåp som har målerats utifrån dem många gånger. Jag vet att jag har målat dem två gånger. Varje gång jag målar dem, kommer färgen ut i vissa ställen som du faktiskt kan skala av. Sedan runt där handtagen är de blir alla repade och du kan se den gamla färgen. Jag använder en halvglansfärg. Jag vill måla dem igen. Kan du snälla ge mig några råd om vad du ska göra. Eller vad gör jag fel? Jag vill verkligen att detta ska vara sista gången jag måste måla dem.

    
uppsättning Angela Tanner 17.06.2014 19:32

2 svar

1

För att få något som håller på höga trafikytor som skåp behöver du gå med oljebaserad färg. Latexspåren håller inte upp och det kommer att gå av eller bli gummiaktig med vatten, temperaturförändringar (nära ugnen), eller mycket rörande (oljor och gnugga det). Detta är särskilt sant när latex är på olja utan att vara grundad rätt.

Om skåpdörrarna är trevliga skulle jag försöka ta bort dem. En mer praktisk lösning är att köpa en oljebaserad primer gjord för att gå över latex. Och sedan en oljebaserad färg ovanpå. Gör din värsta svåra dörr. Se hur resultaten är efter några veckor eller några månader och gör sedan resten.

    
svaret ges 17.06.2014 19:52
0

Du vill ta bort latexfärgen så mycket du kan. Att använda en strippare är sannolikt säkrast med tanke på att det där ett eller flera lager är en blyfärg och därför riskerar du att slipa.

Använd en högkvalitativ primer, förmodligen oljebaserad (säkerligen olja om du använder en oljebeläggning) för att säkerställa att den håller fast.

Om du kan ta bort det på det nakna träet, kan du kanske få en latexfärg att hålla om du ger det flera dagar att torka helt innan du utsätter det för värme och fuktiga miljöer Det är normen i köket.

Oljemålningen kommer att härda snabbare och hålla upp till lite mer missbruk. Kom ihåg att försäkra dig om mycket ventilation under arbetet och i flera timmar (dagar) efter att du har måttat. Människor som bara har målat med låg-VOC latex blir ofta förvånad under sin första erfarenhet av oljemålning (det gäller även för många men inte alla strippare men det förväntas mer).

    
svaret ges 17.06.2014 22:46