Vad tyckte Zion om blåpillerna om de lyckades förstöra matrisen?

21

En del av den ena Profetian involverade Matris förstörelse. Profetian som förklaras av Morpheus är:

When the Matrix was first built, there was a man born inside who had the ability to change whatever he wanted, to remake the Matrix as he saw fit. It was he who freed the first of us, taught us the truth - As long as the Matrix exists, the human race will never be free. After he died, the Oracle prophesied his return and his coming would hail the destruction of the Matrix, end the war, bring freedom to our people. That is why there are those who have spent our entire lives searching the Matrix looking for him.

Profetian var en del av den ena maskinens manipulerade väg, så att maskinerna visste att matrisen inte skulle bli förstört, men helt enkelt helt omladdad. Men några zionister som Morpheus trodde på profetianen och förmodligen att matrisen skulle förkastas ordentligt.

Om matrisen förstördes, verkar det ganska möjligt att alla blåpiller skulle dö. Ur blåpillerperspektivet skulle förstörelsen av matrisen bli världens förstörelse, som lätt kan leda till deras dödsfall. Det är välkänt att någon som dör i matrisen dör i den verkliga världen, så att den bokstavliga förstörelsen av matrisen kan leda till många blåpillerdöd.

Men även om de blå piller inte döde från förstörelsen av matrisen ser jag inte hur de flesta skulle överleva i Real World. Det finns miljarder av blå piller i matrisen mot hundratals tusentals i Sion. Jag ser inte på något sätt miljarderna av blåa piller kunde överleva med en bränd himmel i Real deserts. Så, på något sätt, verkar det som om den bokstavliga förstörelsen av matrisen skulle leda till massdödsfallet av miljarder blåpiller.

Och om det är sant, då vem har verkligen den moraliska höga marken - Zion eller Machines? I värsta fall är maskinerna skyldiga att "försvaga" de blå pillerna, men även då får vi veta att de blåa pillerna gör ett omedvetet val att acceptera matrisen. Å andra sidan skulle Sion vara skyldig att döda miljarder .

    
uppsättning Null 11.09.2014 02:01

2 svar

17

I Matrix Online Morpheus medger att han (och förmodligen resten av Zion) trodde att en mänsklig seger skulle leda till de blå pillerens död i deras pods. Det relevanta citatet är:

We thought... I thought... we could win this war or lose it. If we won, yes, millions would die in their pods, but our days and years would be spent saving those we could, and reclaiming the surface. Instead, we have peace. Neo found a way to save them all...

Videon från Morpheus säger detta på Youtube . Om videon inte längre är tillgänglig, här är en skärmdump med citatet från Morpheus som en undertext:

Vad detta innebär om Sionens och dess operatives moraliska renhet (eller brist på det) lämnas som en övning till läsaren ...

    
svaret ges 16.02.2015 21:42
3

Först och främst, som du noterade, med tanke på att hela sökandet efter The One var ett uppdrag som konstruerats av Oracle och arkitekten för att behålla stabiliteten i matrisen, är det mer sannolikt än inte att denna liknelse, som Morpheus berättade för Neo, också härstammar från Oracle.

Och "You're not The One, Neo" Oracle är känd för Obi-Wan-Kenobying sanning.

Vad beträffar synvinkel av dem som trodde profetian:

  • Det är ganska möjligt att de tolkar profetian på ett sätt som den Enes ankomst skulle göra alla blåpiller till röda piller, eftersom Den skulle övertyga dem om att sluta matrisen. Det skulle åtminstone vara den mest uppenbara rationaliseringen.

  • Dessa miljarder blåpiller överlever redan på näringsämnen som levereras. Vilket innebär att logistiken och sätten att få dem att överleva existerar, bränt himmel eller inte.

svaret ges 11.09.2014 02:33