Vad är livslängden för en vanlig glödlampa? [stängd]

1

Vet någon vad den ungefärliga normala livslängden för en vanlig glödlampa (säger 60 W om det behövs för ett svar) glödlampa var tillbaka på 1960-talet, 70-talet eller 80-talet. Obs! Jag letar efter situationen i tidigare tider, inte vad som just nu anges för "nu" glödlampor.

Det här skulle givetvis variera beroende på hur ofta lampan var på / av och kanske andra miljöförhållanden, men jag letar bara efter ett mycket grovt ballparknummer, för en glödlampa som var i ett sovrum eller vardagsrum, någonstans där det skulle gå på och av minst en gång om dagen vanligtvis, och ofta ett par eller tre gånger, och skulle tändas kanske 4 eller så timmar per dag. Bara en grov typisk livslängd, som t ex: "6 månader", eller "ett år eller så" eller "5 år åtminstone" ... något sådant, bara från ditt minne om att byta lampor.

    
uppsättning im-a-dummy--i-know 19.02.2018 02:23

2 svar

2

De flesta glödlampor av högsta kvalitet kommer att lista längst upp på förpackningen medellivslängden. Gilla detta:

Observeraattdukanläsa1000timmarpåframsidanavpaketet.Omdugårlängre,vändpaketetfördetaljer:

Billiga lampor saknar denna information eftersom de är billiga och inte håller så länge. De kanske varar, de kanske inte.

Saker som kan förkorta lampans livslängd inkluderar:

  • För många watt för fixtur orsakar överflödig värme som förkortar livet

  • Dåliga socklar genererar överflödig värme och förkortar livet

För att öka lampans livslängd köper 130volt glödlampor (ja de är tillgängliga), de kommer att bli lite dimmera vid 120 volt men senast 10 gånger längre. Samma effekt kan uppnås med en förinställd dimmer, så att ljusbullen alltid är dimmad något och aldrig vid full ljusstyrka. Även om det bara är fullt upplyst av full ljusstyrka, kommer det att förlängas glödlampans geometriskt.

    
svaret ges 19.02.2018 02:49
2

Från 1924 till 1939 var livslängden på en glödlampa inte mer än 1000 timmar. Det är Phoebus Cartels varaktighet, där de konsoliderade patentinnehavarna enades om en strategi med planerad obsolans att öka intäkterna och böda alla medlemmar som producerat långvariga glödlampor. (Det var en 30-årig plan, kriget förkortade slutdatumet 1959.) Tidigare var livslängden en stor marknadsföringspunkt. Centennial Bulb är en berömd glödlampa tillverkad av Shelby Electric Company som har bränt i ett eldstad i Kalifornien sedan det installerades 1901.

Med tanke på att planerad föråldring är en lönsam affärsmodell och den fullständiga bristen på radikala förändringar i glödlampor är det en säker satsning på att 1000 timmar ligger i ballparken från 60-talet till 80-talet. Jag misstänker att de flesta R & D-enheter roterades kring att göra dem enklare att tillverka eller ljusare.

    
svaret ges 19.02.2018 03:36