Vart har båten träffats av missilen?

2

I den franska filmen Taxi 2 (2000)

a missile is being fired at the special Peugeot during the police's terror parcours. The missile is being rerouted by the Atlas system and appears to hit the boat/ship of someone (presumably somewhere in the Mediterranean sea).

Så vanligt i franchisen är det här troligtvis en hänvisning till någonting.

Vems båt är det? Eller vad refererar det till?

Som en påminnelse: Här är scenen.

    
uppsättning niak 11.07.2018 23:40

1 svar

3

Utanför universum: scriptwriter cameo

Allociné, en av de franska referensplatserna om filmer, listar manusförfattaren Luc Besson som "båtägaren" (som en komo). Jag hittade inte en intervju eller något som bekräftar detta, och alla ytterligare artiklar som nämner cameo verkar baseras på Allocinés sida. Jag är inte stor på att erkänna ansikten, men det är likhet med att jämföra med detta foto från år 2000, året Taxi 2 släpptes (fotokälla: INA ).

In-univers: han är ingen

I universum verkar killen bara vara en playboy utan lycka till den här dagen. Missilen var tvungen att gå någonstans och det gjorde ett roligt skämt (och ett komo-tillfälle).

Killen kommer inte tillbaka i någon av filmerna Taxi och även i Marseille historia (den stad där de flesta Taxi -filmerna äger rum), jag känner inte till någon viss båtägare kille skulle franchisen ha varit mycket benägen att göra ett skämt om.

    
svaret ges 12.02.2019 19:20