Flygplatstransitvisum för Tyskland för innehavare av EU-tillfälligt uppehållstillstånd [duplikat]

0

Först och främst sökte jag efter information om detta på travel.stackexchange och olika webbplatser men jag verkar inte hitta ett bestämt och entydigt svar.

Jag är en afghansk medborgare som reser till Finland och mitt flyg har stopp i Tyskland. Jag har ett finskt uppehållstillstånd för studier, men jag har inte angett Finland ännu, så det finns ingen frimärke eller något på mitt pass.

  • Ska jag kräva transitvisum för stoppet?
  • Var hittar jag mer information om detta?
uppsättning user32081 22.07.2015 11:07

1 svar

0

Generellt sett, som förklaras i Behöver jag ett visum för transitering (eller överlåtelse) i Schengenområdet? , med ett uppehållstillstånd från ett Schengenland undantar du alla visumkrav. I så fall kommer du in i Schengenområdet i Tyskland, så vad du annars skulle behöva är en vanlig Schengenvisum (som kan utfärdas för transitändamål) och inte en flygplats transitvisum.

>

Om du har ett regelbundet uppehållstillstånd (det ser det ut ), det borde vara bra att resa utan visum. Du behöver ingen stämpel eller klistermärke i ditt pass. Du presenterar helt enkelt ditt uppehållstillstånd tillsammans med ditt resedokument (jag har inte en personligen men jag har rest med vänner och kollegor som gör det). Du kommer att få en poststämpel från de tyska gränsvakterna.

    
svaret ges 22.07.2015 11:33