Bärkapacitet och multiplikatorer

7

Jag har ett tecken som är stort och har en bälte av stor jord . Stora tecken har en bärförmåga dubbelt så bra som mellanstorlekar, och bältet dubblar bärarens bärkraft.

 • Om jag skulle behandla både multiplikatorer (trots allt det här stycket använder en X2-notation), skulle mitt tecken få tre gånger bärförmågan för en medellång karaktär med samma styrka.
 • Om den dubbla belastningen på en stor karaktär istället var en typ av inmatning i ett bord (vilket betyder att baskapaciteten för en stor karaktär bara är dubbelt så stor som en medelstora karaktär, men det är inte någon aktuell moltiplication ), skulle denna karaktär kunna lyfta fyra gånger vikten en mellankaraktär kan.

Medan frågan är "vad är rätt?", behöver jag dig att bryta ner det här sättet:

 • Finns det en obestridlig, vid-the-rules, "right" -alternativ mellan dem?
 • Om 1 inte är sant, finns det något halvofficiellt svar, som en FAQ eller Sage-svar?
 • Om 1 inte är sant, vad är gemenskapens konsensus, t.ex. i optimeringsforum? Jag vet att detta är grunden för Hulking Hurler att bygga så jag är ganska säker på att det finns någon form av konsensus. Om det diskuteras även där, snälla säg det.
 • Jag kommer att använda det här för en TO-utmaning där jag försöker att skaka Tarrasque med ett 78k XP-tecken, så jag behöver få den mest officiella källan i frågan. Jag kommer att be om att radera något svar som inte börjar från 1. ner

  (TO = teoretisk optimering)

      
  uppsättning Zachiel 18.04.2014 00:22

  1 svar

  8

  Din bärkraft är fyra gånger så stor som en medelliv, inte bara tre gånger.

  Endast "abstrakta" siffror (modifierare och dunrullar) använder speciella multiplikatorhanteringsregler, medan konkreta kvantiteter, såsom viktanvändning av normal matte. Detta omfattas otvetydigt av andra stycket i multiplikatorreglerna :

  When applying multipliers to real-world values (such as weight or distance), normal rules of math apply instead.

      
  svaret ges 18.04.2014 00:38