How sprider de vita vandrareens odöda spell?

3

Vi har visats i Thronespel att människor som dör norr om väggen kan hamnar i vägar (en annan fotvakt i de döda armén) och vi vet också att alla som dödats av en vit walker (eller i närheten av en, av en wight) också är kandidat för att ansluta sig till de döda armén.

Vi vet också nu (spoilers för S07E06) ...

... that the control over a group of wights is localised to individual White Walkers - meaning that killing a White Walker who is magically linked to a group of wights will "de-activate" those wights, leaving them permanently dead (until another White Walker might walk in and revive them with magic again).

F: Känner vi till alla möjliga sätt att denna stavning av att animera de döda, som har jämförts med zombieism, kan föröka sig? Är det till exempel möjligt för en ensamvakt i en befolkade område för att göra andra människor wights

(d.v.s. om en wight dödar någon, blir det någon som också är en wight, som en zombie? Eller måste de vara nära en White Walker?)

    
uppsättning Ghoti and Chips 17.08.2017 18:32

2 svar

3

Jag räknar bara med de vita vandrarena höjer vikterna. I striden i slutet av säsong 5 avsnitt 8 dödar Wights massor av människor som blir döda tills Night King visar sig att Jon som han flyr, genom att höja varje död person från kampen .

                             
    
svaret ges 17.08.2017 19:01
2

De verkar som en del av nekromancers för mig. De kan höja de döda och kontrollera dem. Och från vad vi såg i Hardhome ,

Det är lika lätt för en vit walker att höja de döda som lyfter händerna

Ävenomtermen"necromancers" inte passar helt eftersom de inte verkar använda magi (Spells / Spoken words). Den magiska som är involverad (om det finns något) verkar komma från White Walkers själva .

Här är ett citat från böckerna

Melisandre: Necromancy animates these wights, yet they are still only dead flesh. Steel and fire will serve for them. The ones you call the Others are something more.

och

Is it possible, for example, for a lone wight in a populated area to make other people wights?

Nej, Eftersom det inte är en infektion som ska spridas, är det en magisk kraft som inte tillåter de vita vandrare att återuppliva dem, utan att kontrollera dem som om de är marionetter.

Wights in the novels are indeed not exactly like zombies: they can't turn other people into wights with infectious bites, every body part keeps moving even if amputated, etc. (the term "revenant" is a closer description). Source

Här är ett exempel (från min 3:10) för att människor blir bitna av vita och inte vänder förrän de vita vandrare höjer dem:

                            

EnmanmedettbettmärkebörjarbörjaryckamedanWalkerlyftersinhand

    
svaret ges 17.08.2017 19:10