Blå kabel i 220v luftkonditioneringsplugg och -kabel?

0

Jag vill byta ut kontakten på en luftkonditioneringsenhet som använder en 6-20 240v-kontakt. Men förutom att sladden har två hots och jord, finns det en liten blå kabel som jag inte är säker på vad den är ansluten till. Är det för strömbrytaren (läckströmssensor eller LCDI, det liknar en GFCI-behållare med test- och återställningsknapparna men tydligen för en annan användning) inbyggd i pluggen, och om så kan jag kringgå det? Och om inte, vad är det för, och hur tar jag reda på det på den nya kontakten, som bara tar varma, neutrala och markerade? Jag inser riskerna med att bara kringgå den, men jag är desperat.

Klimatanläggningen förmodligen omkring 15 år, ge eller ta. Minst 13 år. Det är en Whirlpool, modellen är ACQ244XR2.

Den längre berättelsen, jag hoppas detta kommer att fixa klimatanläggningen. Det slår helt enkelt inte på. det finns ingen bildskärm, och kontrollerna fungerar inte (det är allt digitalt). Test / återställningsbrytaren på kontakten verkar fortfarande fungera okej, men det är naturligtvis ingen ström. Jag har testat pluggen med en multimeter och allt testar okej (det är enstaka hopp till 1000 när jag vrider ledningen ansluten till en het men jag antar att det är användarfel eller det är en billig multimeter). Sammantaget har jag inte råd att ersätta det eller hyra en elektriker så jag hoppas att det här är det enda problemet. Vilken som helst hjälp alls skulle uppskattas.

    
uppsättning Doug the Neard 27.09.2018 17:35

1 svar

0

Den blå tråden testar sannolikt markens integritet och om den inte är korrekt ansluten, tillåter den inte att fungera. AC som det här skapar statisk elektricitet och det behöver gå säkert till marken. 240V fungerar bra utan det, så att blå tråd ser till att du har en bra jordanslutning innan den låter.

På samma sätt, när du säger att du testat det med en multimeter, vad testade du? Det faktum att du tyckt att det fanns en "neutral" på en 240V krets typ av indikerar att du inte vet vad du ska leta efter. Du måste ha 120V från antingen hettapp till jord och 240V från het till het. Det finns ingen neutral. Så om du inte mätte någon skillnad från en av hotsna till marken, tänkte det var neutralt, det är ditt problem. En av dina heta är öppen. Det skulle förklara varför din AC inte fungerar.

    
svaret ges 29.09.2018 02:12