Basement golvplanering vägledning

0

Jag avslutar en källare ungefär 900 sqft. Betongplattan är för det mesta nivå, men det har vissa brister på cirka 18-20 höga punkter (1/8 "eller mindre) och ett par låga områden. En lågpunkt behöver nog lite självbetjäningsbetong för en 1/4 "dip. Vi planerar att installera laminat på detta bottenvåning.

Alternativ (Vänligen se uppdaterade frågor i uppdateringsdelen nedan):

 • Installera ett tjockare underlag för att absorbera de höga fläckarna (om det är möjligt)
 • Häll självbetongbetong för att korrigera de höga / låga fläckarna?
 • Slipa de höga fläckarna och kanske korrigera det dåliga doppet?
 • Uppdatering:

  Här är en bättre bild av min källare (aka dungeon):

  Derödafläckarnaärhumpsna,varsomhelstrunt1/8"- 1/4". Grön är doppområden.

  Tack för alla kommentarer. Det har varit en upptagen sommar med barnaktiviteter och jag hittade en gång och gjorde ett försök till alternativ nr 3 med en Bosch 1773AK 5-tums betonggräsklippare.

  Jag tillbringade 6-7 timmar i fängelsehallen och försökte slipa ner dessa dumma hump och efter att allt damm rensat tror jag inte att jag verkligen gjorde så stor skillnad och släckte min röklarm (ja jag hade vaken fäst med små partikelfilter) och massivt ömma underarmar.

  Så här är min uppdaterade fråga:

  Ska jag försöka hyra en större trycktyp betongkvarn för att ta ut bultarna (markerade röda) och lappa häll de låga punkterna som identifieras i grön ovan.

 • Översväm källaren med SLC (självhaltig cement) och hyr sedan en kvarn för att ta bort eventuella resterande höga fläckar. (väldigt dyrt, men jag letar efter det bästa alternativet)

 • Kasta i handduken och hyra proffsen att komma in och ta hand om detta.

 • Tack så mycket.

      
  uppsättning Dolph 03.08.2016 23:45

  1 svar

  0

  ok killar, här är vad jag gjorde. Av höga och låga fläckar fann jag att det fanns ett par droppar som var signifikanta, vid dörren och vid trappan / sovrummet. Jag fyllde båda dessa med SLC (självhaltig betong) och resultaten var ganska bra.

  Förslag:

  • Följ anvisningarna exakt, inte över vatten, det blir för rinnande. Jag använde 5.5L / väska och det fungerade lite perfekt. Jag hade ett par torra klumpar som vissa fick missade. Jag var tvungen att skopa upp dem med trowel och omblanda dem med lite vatten. Jag rekommenderar att du får en omrörningssticka och kontrollera blandningen före dumpning för att se till att ingen saknades. Jag använde en mixer av färgtyp och jag tror att en äggblåstyp skulle ha varit bättre.
  • Hämta den rakaste 1x4x8 och använder en screed. Så här gjorde ID SLC vid bakdörren. Skreven glider längs de höga punkterna och kommer att pressa materialet tillsammans, vilket ger en perfekt mängd SLC. Touch ups eller flytta mindre mängder SLC med en trowel. Jag fyllde sedan i kanterna med en ren tryckborste.
  • Hitta några fotbollskläder eftersom det kommer att förskjuta SLC-vägen mindre än att gå med en start. Du kommer inte ens se dina fotavtryck efter att ha gått igenom.
  • Freak inte om detta. Om jag kan göra det kan någon.

      
  svaret ges 06.09.2016 20:23