Hur man kasta upp under ett flyg?

34

Förra gången jag reste kände jag mig inte så bra precis innan jag gick ombord på planet. Jag hade antingen ätit något fel eller en influensa visade sig bara. Tanken på att kräka under flygningen gjorde mig panik lite. Fickan framför innehåller vanligtvis dessa papperspåsar som fungerar som en " vomitorium ", men jag kan knappast föreställa mig att de är användbara särskilt med det trånga utrymmet du har idag. Jag försökte inducera lite förebyggande kräkningar innan ombordstigning utan framgång men lyckligtvis en bra powernap innan ombordstigning gjorde tricket för att ha en trevlig resa.

Så vad är det bästa sättet att hantera en dålig mage under ett flyg eller precis innan ombordstigning. Om du verkligen känner för kräkningar, var eller hur gör du det bäst?

    
uppsättning Community 07.02.2013 20:27

3 svar

32

För att @ MeNoTalks utmärkta svar vill jag lägga till passagerarperspektivet:

Om du vet att du kan kräka under flygningen, förbered dig själv:

 • Byta kläder i din framkallning, om du lyckas kräka över din tröja och byxor, plus en plastpåse för att lagra dina smutsiga kläder.
 • Ta med vävnader eller en handduk för att städa upp.
 • Se till att det faktiskt är en kräkväska i din säteficka som du styr, och flytta den någonstans du lätt kan nå, kanske också få din nästa att vara, bara i fallet. Ställ in de oanvända påsarna, dock.
 • Prata med besättningen, eftersom de är väldigt hjälpsamma. De kan till och med vara bättre utrustade än att rensa roten, så försök inte fixa allt själv.
 • Om du flyger med en person du vet kan det behöva hjälp (till exempel ett barn som inte ger dig mycket förväg varning), var på hög varning under turbulens (självklart), men också under tryckförändringar, det vill säga ta -off och landning (samma problem som höjdsjuka). Bäst vänta några minuter för att lugna ner någon upprörd mage innan du lämnar planet.
 • att fräscha upp efteråt, kanske du vill ta med tandborsten och tandkrämen (det finns tillräckligt små tandkrämrör så att du är under 100 ml behållare vätska / geler regeln). Alternativt kan du ta med några minter / tuggummi (tack, @zuallauz för förslaget)
svaret ges 07.02.2013 21:14
40

Här är några tips från en kabinbesättningsmedlems synvinkel:

 • Berätta alltid kabinpersonalen. Ingen kabinbesättningsmedlem vill ha en passagerare att kräka på sätet eller golvet. De kommer att hjälpa dig och även låta dig använda toaletten i de värsta tiderna (kort efter avstängning eller kort före landning). Uppkastning på toaletten är mycket lättare och bekvämare - det är precis som kräkningar hemma! Kom bara ihåg en sak, komma till rätta när du pratar med kabinpersonalen genom att säga "Jag vill kräka"! som får dem att ge all hjälp! och kasta inte i diskbänken, kommer toaletten inte att användas efteråt!

 • Om kabinpersonalen inte var till hjälp och det är en av de tillfällen då du inte kan flytta (som start och landning), har du inget annat val än att kräka när du sitter! Jag vet att det här låter svårt och pinsamt särskilt för vuxna män, men oroa dig inte! Folk gör det hela tiden! Använd bara air sickness väskan framför dig som är konstruerad för att hantera vätskor och har sälar. Tänk bara på människor runt dig, för att de är människor också och de vet hur det känns! De kommer att försöka hjälpa dig vanligtvis genom att ringa kabinpersonal eller genom att ge dig mer utrymme eller ge dig vävnader. Bara koncentrera dig på kräkningar utan att titta på människor. Försegla sedan påsen. Lägg det under sätet tills du kan flytta för att kasta den i tobaksavfallet. Kom alltid ihåg att ge folk om dig en ledtråd om du tycker om att göra det, så att du kommer att bli extra generad.

 • Om du kände att din mage är upprörd medan du går ombord, försök sedan flytta till en plats närmare toaletten, antingen genom att be en passagerare att byta plats eller genom att prata med kabinbesättningen för att hjälpa dig att göra det. Det gör att du känner dig trygg och du kan hoppa snabbt på toaletten när du känner för kräkningar. Om detta inte var möjligt, försök att flytta till en plats i en tom rad (om tillgängligt) eller till en plats med en tom sits bredvid den. Detta ger dig mer utrymme om du måste göra det medan du sitter.

I slutändan, kom ihåg att inget dåligt kommer att hända dig, även om du kasta upp på golvet eller på platsen! Flygningen avslutas så småningom och du kommer att gå hem och ingen kommer komma ihåg!

    
svaret ges 07.02.2013 20:54
4

Jag får allvarligt airsick så att några av mina tips skulle vara (plus ... im ett barn)

 • Se till att du har en plastpåse med dig.
 • Fråga besättningen
 • Sitt nära gången (så att du kan komma på toaletten) eller vingen (det hjälper till att balansera)
 • Meddela personerna nära dig
 • Ta med extra kläder i din påse väska
 • Ta med vävnader
svaret ges 02.08.2014 02:16