jordan dubbelgränsövergång?

3

Vi kommer snart att flyga till Jordanien (från Kanada). Under våra 2 veckor där kommer vi att korsa in på Västbanken (Palestina / Israel). Vi ska då gå tillbaka till Jordan för vår returresa. Ska vi köpa 2-viseringsvisum för 60JOD enligt wiki-resa ? Är landkorsningen lika med luften?

    
uppsättning Liquid5n0w 19.06.2017 22:11

1 svar

6

Det kan bero på vilken korsning du ska använda. Om du går längs Allenbybroen och återkommer med Allenby-bron inom visumgiltigheten behöver du inte en visering för flera inresor. De gör inte heller någon frimärke på ditt pass på jordanska sidan (och du kan begära att du inte stämplar på israeliska sidan) vid denna gränsövergång.

Från en mycket äldre version av samma Wikitravel-sida:

If you leave Jordan at the Allenby/King Hussein bridge crossing with Israel, then return while the visa is still valid so that you do not need to buy a new one. This is because West Bank is recognized by Jordan as a part of Jordan.

Jag gjorde det under 2011, men det ser ut att jag betalade 20 JD för en ankomstvisum, men jag är lite förbryllad om jag köpte en multipelavgift eftersom det var kostnaden då Wiki.

Eftersom jag antar att du kommer att köpa en ankomstvisum, kan du förmodligen bara fråga invandringsansvarig för att bekräfta huruvida att lämna och återvända via Allenby är flera poster.

    
svaret ges 20.06.2017 07:57