Hur löser du problemet med klibbig dansk olja?

1

Jag ignorerade varningarna om att inte få sprayt desinfektionsmedel på vår ekytor, som är färdig med dansk olja, och nu har ytan blivit väldigt kladdig, lockar damm och smulor och är nu väldigt svårt att hålla ren.

Det har varit så här i ett par månader så jag tror inte det är för att det fortfarande torkar ut. Så vad kan jag göra för att åtgärda detta? Kan någonting göras med vad som finns eller ska jag ta bort och återanvända. Om jag behöver ta bort det, vad är det bästa sättet? Slipning är inte ett alternativ eftersom klibbigheten bara klättrar upp sanderen, så det måste vara kemiskt, men vad kan jag använda som kommer att göra jobbet men inte vara för hårt?

    
uppsättning Paul T Davies 20.05.2013 19:03

6 svar

3

Jag har faktiskt hittat den perfekta kemikalien för att strippa Danish Oil: Exakt samma desinfektionsmedel som orsakade problemet i första hand! Spraya på det och lämna det i några timmar och oljan skrapar bort utan att skada träet.

    
svaret ges 21.07.2013 16:46
1
Danmarks olja, som linfrö och tungolja, kan ta upp till en månad för fullt botemedel (inifrån, ut). För gammal en olja kan också bli klibbig (yttorkad men olja i trä har inte).

Härdningen för antingen är en mineralanda eller terpentin torka ner, flera gånger, spänner över flera dagar. Uppsamla inte tills du inte luktar ytan på ytan.

Torka sedan ner med en något tunn eller ny burk av den danska oljan, torka ner enligt anvisningarna.

By-of-by, var noga med att tvätta (med tvål) några trasor / pappershanddukar efter att ha använt danska olja / linfrö. De kan spontant förbränna !!!

    
svaret ges 20.05.2013 21:49
1

Jag hade samma problem.

Jag torkade de klibba områdena med en mycket liten mängd olivolja.

Problem löst.

    
svaret ges 04.08.2017 10:13
1

Min danska olja torkade inte heller. Men då lade jag olivolja på den och arbetade in. Resultatet var att båda oljorna arbetade i träet utan klibbighet! Anledningen till att jag har informerats är att någon olja verkligen skulle göra jobbet, det är bara att den danska oljan uppenbarligen behövde en hjälpande hand att absorbera. Så bara ansöka och arbeta, lite basolja (jag använde olivolja). Ska lösa problemet !!

    
svaret ges 05.11.2017 17:44
0

Jag använde just en vanlig Pledge möbler oljespruta, inget speciellt. Det torkade bara snyggt ut. En del av färgen kom upp men inte mycket; det ser bra ut och känns rent. Prova det på ett inkonsekvent sätt först, det fungerade bra för mig.

    
svaret ges 25.06.2014 04:05
0

Vi hade fruktansvärda problem med att våra bänkskivor i träkök kände sig klibbiga, de hade tidigare behandlats med dansk olja. Problemet är nu löst! Skrapa bort alla tidigare beläggningar tills du kommer ner till björnträet, torka med torkar eller vit anda och låt torka över natten. Försök inte slipa eftersom den gamla oljan bara klättrar upp sanderen. Köp Ronseal bänkskiva olja. Det är antibakteriellt och vakter mot MRSA och e-coli. Det har inga rök, appliceras lätt med borste eller tyg, torkar briljant utan spår av klibbighet och är vattentät! Sorterade!

    
svaret ges 02.11.2016 14:22

Läs andra frågor om taggar