Körningsförlängningsfogar är ruttande trä: Vad ersätter träet?

11

Min uppfart hälldes i sektioner med längder på 2x4 som kvarstod mellan plattorna som expansionsfogar. På grund av heaving och fukt är många av dessa i dålig form. Jag bytte ut en gång genom att noggrant hugga en 2x4 på en såg för att passa den konstigt utformade luckan, men jag vill ha en bättre lösning.

Finns det någon hällbar produkt som jag kan använda för att ersätta dessa leder? Ska jag justera dem nu med ytterligare betong?

    
uppsättning Ben Jackson 06.02.2012 22:32

3 svar

9

Jag har varit caulking expansionsfogar i betong i 15 år. Det här är vad du gör:

 • Ta ut träet
 • Rengör topp 3/4 "av fogens innerväggar med en borste
 • Montera "stängt cell" stödstång i fogen. Du vill att den ska vara ca 1/8 "-1/4" större än fogen. Rulla ner den från sidan är lättast. Stångens topp ska vara ungefär 3/4 "under betongens topp.
 • Blås sprickan med en blåsare. (bakstången ska passa tillräckligt för att hålla sig på plats så länge du inte spränger huvudet på)
 • Använd professionell uretan eller silikon caulk för betong. Det bästa är förmodligen Dow 888 silikon men det är väldigt dyrt. Uretaner är billigare och nästan lika bra. Sika-märket Sikaflex 1a eller Sonneborn-märket NP1 är bra
 • Caulk djup i mitten av leden bör vara 1/2 bredden på leden men inte djupare än 1/2 ". Människor frestas att tänka djupare är bättre men det kommer att orsaka bubblande och för tidigt misslyckande. Om det är för tjock det kommer inte att sträcka sig lätt och därför dra bort från betongen.
 • Verktyg av caulk är nödvändigt. Det kommer att tvinga caulk i betongens porer och det släpper ut klumpen. Använd en metall- eller gummispatel eller en matsked.
 • Självutjämande uretaner är tillgängliga men de har konsistens i pannkaka smeten så dina leder måste vara ganska nivå att använda den. Du måste också damm upp ändarna av dina leder. Plus du måste vara på utkik efter regn, buggar och blåser blad för ett par timmar efter att du är färdig.
 • 2x4s är ett elakt val för expansionsled eftersom de är så breda. Du kommer att använda mycket caulk.
svaret ges 01.09.2012 05:33
10

En snabb Google-sökning efter concrete joint sealer visar upp massor av produkter, varav de flesta verkar vara polyuretan-epoxi. Jag har inte gjort tillräckligt med denna typ av arbete för att rekommendera ett varumärke över en annan, men jag är säker på att en anställd hos din lokala maskinvaruhandel kommer att ha en åsikt.

När du förseglar fogen, vill du vara uppmärksam på förhållandet mellan djup och bredd. Tillverkaren av den produkt du har valt bör rekommendera det korrekta förhållandet för produkten, som vanligen ligger mellan 1: 2 och 3: 2.

Dukananvändaskum"ryggstång" eller "fyllnadsrem" för att uppnå rätt förhållande mellan djup och bredd.

    
svaret ges 07.02.2012 19:21
6

Definitivt använd inte betong för att fylla gapet. Betong expanderar och kontrakterar beroende på temperaturen, så att använda en hård substans kommer att orsaka ytterligare sprickbildning, expansionsfogar är kritiska mellan plattor.

Alternativen är:

 • Byt träet med trä
 • Använd en gemensam förseglare

Med något av alternativen, försök välja en tid på året när det är kallare. Hotter dagar betongen kommer att expandera, så du vill göra jobbet när konkreatet är på sitt "minsta".

Om du går i träet får du en produkt som har blivit klassad för markkontakt, eftersom den borde vara längre.

    
svaret ges 07.02.2012 19:30

Läs andra frågor om taggar