Joining axlar för att motstå vridningskraft [stängd]

1

Jag måste ansluta två runda metallaxlar på ett sätt som effektivt överför vridmoment mellan dem. Jag kan inte lägga till mycket extern länk, bara en kopplingsmanchett runt leddet för att tvinga dem att hålla sig i linje.

Så jag måste kunna klippa en "nyckel" och "lås" i de två ändarna så att vridmomentet kommer att överföras från en till en annan utan att försöka vrida fogen från varandra.

Finns det ett vanligt sätt att göra detta? Jag har ganska minimal metallbearbetningsverktyg, så förenklets förenlighet är viktigare än effektivitet.

Mitt nuvarande tänkande är att använda en "halving joint" så här:

En"mortise-and-tenon" kommer att bli effektivare men jag tror att det blir alltför svårt att förbereda: Finns det en metod som enkelt kan klippas och ger ett starkt gränssnitt?

    
uppsättning Lefty 03.06.2018 12:31

1 svar

3

Du gör det här mycket mer komplicerat än det behöver vara. En kopplare med två eller fyra skruvar är allt som behövs.

Om tjockleken på kopplaren är för mycket, använd en tunnare slang och borra bara två hål hela vägen genom slangen och ändarna på de två axlarna. Sätt sedan in en liten diameterstift genom hålen. Stiftet kan hållas på plats genom att använda en mittstans på varje ände av stiften för att expandera den något så att den nitar sig i hålet i slangen.

För mycket lätt arbete kan röret till och med vara mässing och använda en stift som enkelt kan lödas till slangen.

Alla dessa idéer kan implementeras med de mest grundläggande verktygen.

    
svaret ges 03.06.2018 17:26

Läs andra frågor om taggar