How kan jag återmontera ett avloppsrör som lossnar under diskbänken?

1

Nyligen hade jag en täppa i min badrumssäng som jag ville försöka fixa mig själv. Jag trodde att täppan var i P-fällan, jag köpte en pipnyckel, tog bort fällan, rengjord den och försökte passa den tillbaka till diskbänken (sidotag: täppan var faktiskt högst upp i avloppet, vilket Jag upptäckte senare, vem visste?). Men när jag försökte återmontera det, lossnade röret som faller ner från sinkens botten - det verkar som om det bara hölls på en viss tätning mellan den och en gummibricka. Nu, när jag springer vatten, läcker det ut ur sinkens botten (och även den övre änden av P-fällan, men jag kanske inte har dragit det tillräckligt).

Hur ska jag gå om att återmontera den? Är det så enkelt som att få någon form av kitt att fixa tätningen, eller kanske jag inte anpassar P-fällan korrekt?

Redigera : Jag trodde att en illustration av problemet kan vara till hjälp: länk

    
uppsättning Matt Patenaude 12.06.2013 20:39

2 svar

1

Det framgår av videon att sinkens nedre anslutning är monterad fel. Från topp till botten borde du ha handfat, gummipackning, metallplatta, mässingsnut. Denna eller P-fällans anslutning behöver inte vara supertät, fast noggrann bör vara tillräckligt. Om anslutningarna läcker när det är tätt, är packningen eller tätningsringen sannolikt skadad, eller eventuellt är deras parning ytor inte rena och släta.

Mer störande säger du att dränering / popup lossas från diskbänken när du fussar med P-fällan? Detta borde inte vara möjligt. Om det hände, är avlopp / popup bruten och måste bytas ut. Detta är inte något du kunde ha gjort ensam, det var redo att bryta i alla fall. Den fläns som du ser när du står över diskbänken är en del av den här sammansättningen, den stora muttern nedan klämmar disken mellan gummipackningen och den här flänsen. Avloppen / popupen installeras normalt genom att släppa den in från ovan. Om det kom ut från botten är det trasigt.

    
svaret ges 13.06.2013 02:31
0

Bakstycket är anslutet till botten av avloppspoppet med en fin pitchtråd. Du kan använda Teflon-tejp eller rörtätningsmedel. Ibland finns det en bakstycke förlängning som fäster som du beskriver: en jamb mutter och en plast (en gång gummi) bussning. Bussningen måste passa tätt (och röret måste vara jämnt och rent) runt röret och göra en kompressionsanslutning med förlängningens övre del. Den nedre änden av förlängningen har ett annat mutterbussningspar där den ansluter till fällans inlopp.

    
svaret ges 12.06.2013 23:23

Läs andra frågor om taggar