Är det säkert och praktiskt att besöka norra territoriet?

5

Efter att ha tittat på "Australien" av Baz Luhmann och följer NT News på Twitter tänker jag på att besöka Northern Territory.

Men jag har hört talas om översvämningar i NT och jag undrar om det är en bra idé att göra det under de närmaste dagarna.

Jag försökte titta på smartraveller.gov.au men det ger inte reseinformation till Australien själv, och den brittiska motsvarigheten verkade inte posta några uppdateringar för den senaste översvämningen - den senaste uppdateringen gällde en förändring till terrorism hot nivå.

Finns det någonstans i NT som är tillgänglig med flyg från Sydney, helst Darwin, som inte påverkas av översvämningar, kan inte passa turister på grund av evakueringar, eller omöjligt att njuta av på grund av att det finns kvar dåligt väder?

    
uppsättning Andrew Grimm 28.12.2015 11:40

2 svar

10

TL; DR: Ja .

Norra territoriet är enormt , och spänner över en rad klimat från soppa-våt tropisk till ben-torr öken. nuvarande översvämningar (December 2015) är främst runt Daly River / Waters-regionen, flera hundra kilometer söder om Darwin, och både Darwin själv och turistcentrumen Alice Springs och Uluru (Ayers Rock), över 1000 km i söder, är helt opåverkade . Alla tre har direkta flyg från Sydney.

Allt sagt, det är The Wet just nu i NT, vilket betyder De tropiska bitarna får ett parti av regn även när det inte är helt översvämning. Ned på Uluru är det sommar och därmed väldigt torrt och varmt.

    
svaret ges 28.12.2015 13:05
2

Ja

Detta foto är från idag, vilket kan verifieras av kopian av NT News jag håller, och i bakgrunden är den mest torr Todd River.

    
svaret ges 01.01.2016 10:21