Vikt av vikt och balans i en pilsats

Om du blir seriös om spelet dart och vill investera i en bra uppsättning dart är det viktigt att veta att det finns ett brett utbud av viktalternativ att tänka på.

Även om du kan få några olika uppsättningar dart och blanda det i praktiken, kanske det inte är möjligt. Om du bara har råd med en uppsättning pilar just nu, ska de vara lätta eller tunga?

Fördelarna med en tyngre pil

Nu är den maximalt tillåtna pilen enligt spelets lagar 50 g (gram). Det låter inte så mycket, men när man tänker på att de flesta kastar dart med en vikt på cirka 22/23 gram, låter det som en riktig tung dart! Tänk inte ens att kasta dart så tungt; du kommer att kämpa för att få några dart som är så tunga ändå i det moderna spelet. Tidigare använde spelare träpilar, men modern tid såg användningen av volframpilar

Hela vikten mäts från pipan, som är mittpartiet av pilen. Så påverkas kastet på det allvarligaste sättet med en tyngre pil. Du kanske är starkare i armen när du kastar den pilen, och det kan betyda att en tyngre pil är den för dig. Du brukar få mer kontroll med en lite tyngre pil, av erfarenhet. Förutom detta, om du har en tyngre pil, har du råd att kasta den med mindre ansträngning, eftersom pilen tenderar att göra mer av ditt arbete. Alla saker att ta hänsyn till!

Fördelar med en lättare pil

Ljusa dart är gåtan och irritationen hos många dartspelare. Vissa människor kan inte förstå en lätt dart i området 17 till 18 gram eftersom deras kastmekanism inte gynnar det. Om så är fallet kanske du vill öka dartvikten upp ett par gram; ju lättare pilen, desto mer kraft måste läggas i ditt kast. Det finns några som föredrar att kasta med kraft och kraft och inte behöver en tyngre pil. Om så är fallet, prova en lättare pil!

Några ärliga råd

Varje dartspelare har olika preferenser; till exempel kan du direkt känna att pilen går högre än dit du siktar. Om så är fallet måste du byta till en lite tyngre vikt av dart, där motsatsen gäller om du inte kan få dart upp till önskad plats. Det finns inga direkta råd man kan ta; den enda möjliga lösningen är att prova olika dart i olika vikter och se vilka som fungerar bäst för dig

Generellt, börja testa vilken pilvikt du gillar genom att kasta en 22 eller 23 gram pil. Det är inte bara det lättaste att få tag på, det är en som ger dig potential att röra dig upp eller ner om du stöter på något av problemen som diskuterats ovan. Glöm inte, fortsätt att öva!