Lagsporter fyller en viktig roll i barns liv. Det lär barnen vikten av lagarbete och ger ett underhållande uttag för fysisk aktivitet. Rekreation är ett viktigt inslag i livet och kan hjälpa en individs utveckling både mentalt och fysiskt.

Att spela sport kan också förbättra barnets självkänsla, hjälpa honom att utveckla starka mänskliga färdigheter och ledarskap och lära honom värdet av att lyssna på sin tränare.

Basket är en fantastisk sport för barn att spela. Det är relativt billigt och kräver inte mycket utrustning. De flesta lekplatser, rekreationscenter och gym har basketmål. Minst två barn och en basketboll är allt som behövs för att spela.

Om du vill få barnen i ditt grannskap eller hemskolagrupp aktiva kan du vara intresserad av att bilda en basketliga. Innan du börjar är det viktigt att förstå reglerna och reglerna för ungdomsbasket.

Ungdomsbasketfilosofi

Ungdomsbasketfilosofin är att erbjuda deltagarna ett högkvalitativt program som lär ut de grundläggande grunderna och den offensiva och defensiva filosofin i spelet. Att lära sig bra idrott och lära alla deltagare att respektera sina tränare, tjänstemän, medspelare och reglerna är också en viktig del av ungdomsbasket.

Speltidens längd

Det kommer att finnas fyra åtta minuters perioder för alla divisioner (utom varsity och senior division). Varsity och Senior Division kommer att spela fyra tio minuters perioder. Varje period kommer att vara på en löpande klocka som bara stoppas för timeouts och tekniska fouls.

Klockan

Klockan kommer att stoppas under de sista två minuterna av spelet på alla döda bollsituationer för alla divisioner (utom Pee Wee-divisionen). Om poängskillnaden är tio poäng eller mer förblir klockan igång tills poängen når mindre än tio poäng.

Basket halvtid

Den första och andra perioden kommer att utgöra den första halvan; Den tredje och fjärde perioden kommer att utgöra den andra halvan. Halvtiden kommer att vara tre minuter.

Timeouts i basket

Varje lag får två timeouts i varje halvlek. Tidsgränserna måste tas i sina respektive halvor, annars går de förlorade. Det finns inga ackumuleringar av timeouts.

Spelarens deltagande

Varje spelare måste spela fyra minuter i varje kvartal, åtta minuter per halvdel för Pee Wee och Junior Varsity. Varsity och Seniors måste spela fem minuter i varje kvartal, tio minuter per halvdel. Varje spelare måste också sitta på hälften av varje period under spelet för att inte spela hela spelet, förutom i händelse av skada eller hälsoproblem.

1. Sjukdom: När spelet har börjat och en spelare blir sjuk eller inte kan fortsätta under ett spel, måste spelarens tränare, i poängboken, ange spelarens namn, tid och period. Spelaren kommer inte att delta i spelet igen.
  2. Disciplin: Om en spelare saknar pågående träning utan ursäkt kommer tränaren att meddela platsdirektören. Webbplatsdirektören kommer omedelbart att meddela spelarnas föräldrar. Om dessa överträdelser fortsätter kan spelaren inte delta i nästa spel.
  3. Skada: Om en spelare skadas och avlägsnas under ett spel kommer spelaren att vara berättigad att komma in på nytt efter hans / hennes tränares gottfinnande. Den partiella spelperioden kommer att utgöra en hel period för den skadade spelaren. Vilken spelare som helst kan ersättas med den skadade spelaren om spelarens medverkan inte påverkas. Spelarnas deltagandebestämmelser måste strikt tillämpas med en fullständig spelperiod för varje spelare per halvlek.

Måste sitta regel:

Varje spelare måste sitta ute minst hälften av perioden.

20-punktsregel

Om ett lag har 20 poängs ledning när som helst under matchen får de inte använda en full domstolspress eller en halv domstolspress. Inget tryck är tillåtet. Det rekommenderas att toppspelare tas bort och ersättarna spelar (endast om spelarnas deltagande inte äventyras). Under den fjärde perioden och med 4 poängs ledning måste tränaren ta ut sina toppspelare tills poängskillnaden är mindre än 20 poäng.

Ungdom basket kissa wee division

Pee Wee Division består av upp till 10 spelare i åldrarna 4 och 5, med fyra spelare och tränare på banan.

Korghöjd: 6 fot, Basketstorlek: 3 (mini), Frikastlinje: 10 fot.

1. Regler: Ligan följer inte en regelbok. Eftersom de flesta av deltagarna inte förstår fel eller överträdelser, kommer tjänstemännen att använda sitt bästa omdöme under spelet. Straffar / överträdelser kommer endast att tillämpas om en spelare får en fördel.
  2. Undantag: Nyckelöverträdelser - inga och resande - tre steg.
  3. Försvar: Lag kan spela zon eller man-till-man när som helst under spelet. Det finns inga begränsningar. Zonförsvar rekommenderas starkt.
  4. Press: Lagen får försvara bollen först efter att bollen tränger in i halvbanan. De defensiva spelarna får inte försvara förrän bollen tränger in på halvbanan. Ingen fullständig domstolspress.
  5. 1: a pass / back-court-regel: Efter att den defensiva spelaren säkrat returen måste den första passeringen vara i back-banan, till tränaren.
  6. Free Throw: Varje spelare skjuter minst ett frikast före spelets början. Varje lyckat frikast registreras i poängboken och räknas i lagets totala poäng. Tjänstemän kommer att administrera fria kast. En spelare som missade får skjuta ett extra skott för att balansera lagförsöken, frikastlinjen kommer att utses av tjänstemännen. En skytt kan röra linjen, men inte korsa helt över linjen med sin fot vid frikastförsök.
  7. Spelare: Lag kan ha högst fyra spelare på banan. Tränaren kommer att vara på planen i anfall för att hjälpa dribbla och flytta bollen. (Tränaren får inte skjuta bollen.) Tränaren kan vara på banan i defensivt slut, får inte spela försvar och endast tränare defensivt utan fysisk kontakt.

Ungdoms basket junior varsity (jv) division

JV Division består av upp till 10 spelare i åldrarna 6 och 7, med fem spelare på banan.

Korghöjd: 6 fot, Basketstorlek: 3 (mini), Frikastlinje: 10 fot

2. Press: Lagen får bara försvara bollen efter att bollen tränger in i halvbanan. De defensiva spelarna måste stanna i området på tre sekunder tills bollen passerar halvbanan.
  3. Fot i målarfärg: Varje defensiv spelare måste sätta minst en fot i färgen och stanna kvar i 3-sekundersområdet tills bollen passerar halvbanan.
  4. Tre sekunders överträdelse: En offensiv spelare kanske inte är i nyckeln (målarfärg) i 5 sekunder eller mer, detta kommer att vara ett brott mot det kränkande laget.
  5. Frikast: Varje spelare skjuter minst ett frikast före spelets början. Varje framgångsrikt frikast registreras i poängboken och räknas i lagets totala poäng. Domare administrerar fria kast. Båda lagen skjuter frikast samtidigt men i olika korgar. En spelare som har missat får skjuta ett extra skott för att balansera lagförsöken, frikastlinjen kommer vid den prickade linjen inuti nyckeln. En skytt kan röra linjen, men inte korsa helt över linjen med sin fot vid frikastförsök.

Ungdoms basket varsity division

Varsity Division består av upp till 10 spelare i åldrarna 8-10, med fem spelare på banan.

Korghöjd: 10 fot, Basketstorlek: mellanliggande, Frikastlinje: 15 fot

1. Försvar: Varje halv domstolsförsvar kan spelas under matchen.
  2. Press: Lag får pressa hela domstolen endast under de senaste 5 minuterna av spelet. Varje press är tillåten.
  3. Straff: Endast en varning per halvlek för varje halvlek, en lagteknisk foul följer.
  4. Frikast: Frikastlinjen är 15 fot. Skjutare kan röra linjen men inte helt korsa linjen med sin fot vid frikastförsök.

Ungdoms basket senior division

Senior Division består av upp till 10 spelare i åldrarna 11-13, med fem spelare på banan.

Korghöjd: 10 fot, Basketstorlek: officiell; Frikastlinje: 15 fot.

1. Försvar: Lag måste spela man-till-man-försvar under hela 1: a halvlek. Lag kan spela antingen man-till-man eller zonförsvar i andra halvlek.
  2. Straff: En varning per lag och sedan en lagteknisk foul kommer att bedömas.
  3. Man-till-man-försvar: Defensiven måste vara inom en skyddsställning på sex fot. Ett defensivt lag kan dubbla laget en spelare som har basket. Defensivt lag kan inte dubbla team en spelare som inte har bollen. Tjänstemän kommer att ge en varning per halvdel till varje lag. Ytterligare överträdelser kommer att resultera i en teknisk foul.
  4. Press: Lag kan använda en full-domstolspress när som helst under spelet. Under första halvlek måste lagen endast spela en man-till-man-full domstolspress, om de bestämmer sig för att trycka.

Ungdomsbasket är ett billigt lagsportsalternativ som ger barn i alla åldrar möjlighet att dra nytta av fysisk aktivitet och sport. Det ger också barnen chansen att lära sig grunderna i spelet så att de med talang och lust är redo att spela på gymnasiet.