Biografi av countrymusikgruppen zac brown band

Zac Brown Band Grundläggande fakta:

Band medlemmar: Zac Brown, Jimmy De Martini, John Driskell Hopkins, Coy Bowles, Chris Fryar och Clay Cook.
Hemstad: Bandet är baserat i Atlanta, GA.

Lantlig stil: Samtida land

Musikaliska influenser:

Hootie & the Blowfish, Lynyrd Skynyrd, Jimmy Buffett och Allman Brothers Band.

Föreslagna The Zac Brown Band Songs:

  • "Friterad kyckling"
  • "Vad det än är"
  • "Olika slags fina"
  • "Highway 20 Ride"
  • "Tår"

Liknande artister:

Några andra artister med musik som liknar The Zac Brown Band

  • Eli Young Band
  • The Lost Trailers
  • Randy Rogers Band

Rekommenderade album:

  • Stiftelsen (2008)

The Zac Brown Band Biografi:

Zac Brown växte upp i Dahlonega, Georgia, den 11: e av 12 barn. Han lärde sig spela klassisk gitarr vid 7 års ålder. Som tonåring spelade han solo-spelningar på lokala platser och gjorde country- och popcoverlåtar. Han deltog i sommarläger och arbetade med mentalt och fysiskt utmanade barn. Denna erfarenhet rörde honom så att han lovade att en dag öppna sitt eget läger en dag.

På college startade han ett band och han spelade datum på lokala restauranger med bandet, och solo också, för att tjäna pengar för att betala för skolan. Bandet spelade in en CD för att sälja på spelningar 1998, men gick sönder under inspelningssessioner. När tragedierna 9-11 inträffade utvärderade Zac igen sitt liv och bestämde att livet var för kort och gjorde något som han inte älskade, så han bestämde sig för att framföra musik på heltid.

År 2002 bildades Zac Brown Band, och de slog vägen med ett tungt turnéschema på cirka 200 datum per år. År 2003 startade Zac sin egen etikett, kallad Home Grown - i dag kallas den Southern Ground av juridiska skäl - och släppte bandets första CD, kallad Home Grown. Två år senare släppte de en live-CD - Live från Rock Bus Tour. År 2004 öppnade han en musikklubb och en restaurang med sin far, där priset var sydlig matlagning. Zac Brown Band spelade i klubben på helgerna och fortsatte spela spelningar på vägen också.

En utvecklare köpte restaurangen, och Zac och bandet köpte en turnébuss och gick på vägen på heltid, spelade rock- och countryklubbar samt folk- och jambandfestivaler.

År 2006 klippte bandet The Foundation med producenten Keith Stegall. Albumet plockades upp av Live Nation för deras nya skivbolag. När etiketten viks, plockade Atlantic upp den och släppte albumet nationellt.

Friterad kyckling

Den första singeln från albumet var "Chicken Fried". Låten tog fart och toppade landslistan i slutet av 2008 i två veckor i rad. Den andra singeln som släpptes från albumet är "Whatever It Is."

Acm-prisvinnare

Zac Brown Band nominerades till ACM New Duo / Group 2009, tillsammans med The Eli Young Band och The Lost Trailers. Fans röstade online för den här utmärkelsen, och The Zac Brown Band kom på topp i kategorin. De går nu vidare till kategorin ACM New Artist Award, tillsammans med vinnarna i ACM New Male och ACM New Female-kategorierna. Prisvinnaren kommer att tillkännages under ACM Awards-utställningen den 5 april 2009.