Vad är minsta rekommenderade kompressor HP / PSI för att spruta färg?

9

Jag har en liten kompressor som jag använder för en liten brad spikare och blåser upp däck. Finns det en minsta PSI eller hästkrafter som jag måste kunna klara för att sprida färg med det?

    
uppsättning MattGrommes 23.07.2010 17:40

8 svar

14

Färgsprutor har ett ganska lågt PSI-krav. Jag skulle vara mer oroad över CFM (Cubic feet per minut) betyg på din kompressor. Det skulle indikera om det kan komprimera luften tillräckligt snabbt för att hålla fast vid sprutan.

    
svaret ges 23.07.2010 18:52
13

Som Eric sa är CFM det viktigaste, och de flesta små kompressorer har en låg (< 1 CFM @ 45 PSI) -utgång. För att göra något förutom lätt luftbrushning (och jag menar den konstnärliga typen), vill du definitivt ha något med en större produktion. Dessutom kommer de flesta färgsprayar att berätta vad deras förbrukning är, dvs 1 CFM @ 45 PSI eller 2 CFM @ 90 PSI eller något liknande. Det beror verkligen på airgun eftersom du har HVLP (hög volym, lågt tryck), HVHP och LVLP (de är sällsynta). Men de kommer att ha en klistermärke eller märkning av något slag för att berätta vad de behöver.

För målning kan du verkligen inte använda en mindre kompressor, du behöver en större, förmodligen minst 15 liter (de brukar ha en tillräckligt stor motor). Bara matcha färgpistolen till kompressorn.

    
svaret ges 23.07.2010 22:56
8

Som andra har sagt är sprutning av färg vanligtvis inte en press sak, men volymen av luft. En typisk sprutpistol kräver lågt tryck och hög volym, FAR mer än standard kompressorutbyte. Den här kräver till exempel mellan 0-70 PSI, men 12 CFM. 12 CFM är långt mer än någon standard kompressor ger, inte ens i bursts. Eller, den här , kräver 10-14 CFM. Och dessa siffror är alltid minsta. För säkerheten måste du vara högre än den, eller kompressorn arbetar kontinuerligt för att hålla koll på, eller det kan hända att du måste sluta regelbundet för att låta den komma ikapp.

Sprutpistoler ger dig tips om de är märkta med HVLP. Detta står för "Hög volym, lågt tryck".

Ingen pannkakekompressor ger dig den volymen. Ingen liten elektrisk är tillräcklig. Du behöver något brawny, med en stor tank för att lagra luften. En 2-stegs kompressor blir bäst här. Får inte något som ger ENDAST 12 eller 14 CFM. Leta efter något som ger dig åtminstone 16-20 CFM. Dessa kompressorer är inte heller billiga.

Nästa är det en faktor som ingen har sagt. Jag minns att färgsprutor behöver torr luft. Tryckluft har vatten i den. Detta vatten kommer att orsaka mycket smärta om du inte tar bort det. Så du behöver ett luftfilter för att fånga vattnet och ta bort så mycket av det som möjligt.

Det finns även luftfria färgsprutor. Till exempel här . Jag rekommenderar starkt att du tittar på en av dem istället. (Jag pratar inte om de billiga Wagner-modellerna du kan köpa för $ 60 på hemmaplanerna, men en luftlös pump som kostar tio gånger så.)

Slutligen finns det luftbränslen . Dessa är små verktyg, ofta utformade för bra arbete. Hantverkare som gör modeller är ofta användarna av dessa verktyg, även om de också kan användas inom bilmåleriindustrin. Beroende på borsten kan man hitta små som behöver upp till 20 PSI, till dem som behöver 100 PSI. Airbrushes är typiskt lågvolymverktyg dock, så de flesta kompressorer räcker. Du vill fortfarande ha torr luft självklart, så ett filter för att separera vattnet kommer att vara viktigt. (Jag har en vän som gjorde sin luftpussning genom att blåsa upp ett reservdäck på en bensinstation. Ta det extra däcket hem, och det gav tillräckligt med luft för sitt modellarbete.)

    
svaret ges 13.09.2012 11:51
3

När du handlar efter en kompressor med mer "puff" som nämnts ovan, bör du också komma ihåg olja. Om du kör regelbundna verktyg som oljas (jag olja mina naglar ganska mycket varje dag) kommer dina flygbolag att vara förorenade med olja, förmodligen också vatten.

Du behöver en olje- och vattenfälla plus några nya linjer som du bara ska använda för att måla. En halv anständig tryckregulator är också en bra idé, så du kan enkelt finjustera tryckutmatningen.

    
svaret ges 24.11.2015 20:19
0

Sprutpistolen ska ha en min / max PSI-rating på den (eller i manualen), om kompressorn kan gå så hög är du bra att gå. Även om det är en liten kompressor, kommer det att gå ganska för att hålla koll på den utspända luften från en färgpistol och du kan komma i problem om du inte har tillräckligt med tryck.

    
svaret ges 23.07.2010 18:06
0

Jag har på 2 hästluftkobaltkompressor med 30 gallons tank som de ger vid 6,5 scfm bör vara bra att måla bilens

    
svaret ges 07.10.2015 01:55
0

Få en kompressor en nivå över vad som krävs. Du vill inte att det hela tiden går och blir varmt. Jag bundet faktiskt 2 pannkaka storlek tillsammans med en T som kräver 3 slangar. Det fungerade för att spruta lack. Men mycket bullriga. LOL. Få en 30 gal med 4-5 hk motor med ett fuktfilter och du borde ha det bra.

    
svaret ges 09.02.2016 16:24
-3

Jag målar med 22-26 PSI Jag har en 30gal 4hp luftkompressor

    
svaret ges 31.05.2013 18:09
Senaste kommentarerna

pic.twitter.com/nOZgpY2QmN - JvT Sandler (@ TSANDLER_75) 26 september, 2017Batteri på tillsatser innan den når offentligt utbud? https://t.co/wdALxsHl39 pic.twitter.com/IBGskFwwVn - Vicki Preece (@Vickipreece) 26 september 2017 För lika många billiga plattor på fastighetsmarknaden som dessa var det fortfarande värt ett samtal! pic.twitter.com/WzGBN7WrDr - Will Klein (@WillKSecKlein) 26 september 2017Er livslängden för en masonburk snygg tillräckligt Läs mer