How ska jag implementera en matador's cap som används som sköld? [stängd]

0

Den första tanken jag hade på att läsa om Swashbuckler från Unearthed Arcana: Waterborne var att skapa en matador. Tyvärr kunde jag inte hitta (efter att ha sökt igenom DMG, MM och PHB) en ekvivalent för den cape som en matador använder som kände sig lämplig.

Huvudidéerna som jag har är:

 • Kapten fungerar som halv omslag
 • medan du håller kappan som skurken blir +2 AC
 • samtidigt som Cape Rogue har fördel på Dex sparar och attacker från motståndare som den kan se har nackdel
 • Rogue kan använda sin reaktion för att flytta någon outnyttjad rörelse den har kvar medan kapten är utrustad
 • Du kan använda din reaktion för att ge ett fientligt varelse som går in inom 5 meter av dig medan det är utrustat, vilket leder till nackdelar med smidighet och visdomsbesparingar till nästa runda.

Så min fråga är:

 • Vilket av ovanstående verkar vara balanserat?

 • Finns det något annat än spelprovning i en månad som jag kunde avgöra om någon av dessa är för kraftfulla för en nivå 1 rogue till har?

uppsättning name moniker 30.01.2016 07:55

4 svar

2

Jag tar på detta för att passa på hur andra klassförmågor fungerar, det är att använda Cape ska vara en bonusåtgärd som en spelare tar för att tvinga nackdel på motståndaren till början av nästa tur.

För att passa en matadares stil borde den kunna användas som en del av en attack och tas som en handling som liknar handbrott, för att dölja ett vapen, och eftersom din bonusåtgärd utnyttjar en attack.

Det gör det användbart för både försvar och angrepp utan att överdrivas eftersom det begränsar spelaren genom att kosta antingen en åtgärd eller en bonusåtgärd beroende på hur den används och bara ökar chansen att träffa eller minska chansen att vara hit.

dvs Färre attacker, men mer effektiva.

Det betyder att det bara är användbart under de rätta omständigheterna men meningslöst när det inte är.

    
svaret ges 30.01.2016 15:20
0

Var försiktig med den här.

Du kommer att lägga till AC till en klass som redan har nytta av en tillräckligt hög växelström, tack vare vanligtvis hög dex modifierare och rustning. Skurkrollen har inte sköldkunskap och ger honom en akbonus från kappan, som skölden gör kan allvarligt göra skurkrollen som du säger.

Om du verkligen vill gå ner på den här vägen, skulle jag föreslå några försämringar för att använda kappan. Jag är inte säker exakt hur lite jag skulle tänka på följande:

 • Kräv förmåga att använda cape (kanske byta färdighet)
 • Kräv en liten handkontroll om du vill använda cape-bonusen till AC om du attackeras
 • Kap kan ta skada lätt (exempel: mot eld)
 • Skulle inte kunna lägga till cape-bonusen till AC medan den är begränsad eller annars.

Det här är några idéer, men du bör också ha råd från andra personer med mer erfarenhet. Jag har inte varit tillräckligt länge och jag kanske skulle anpassa vissa regler på ett sätt som fortfarande skulle göra spelningen obalanserad i slutet. Det är ändå en start.

    
svaret ges 30.01.2016 08:38
0

Visserligen inte RAW, men jag skulle tro att använda en kappa som en matador skulle begränsa din skadautgång eftersom dina händer går från stabby-stabby med ett svärd till flappy-flappy med kappan. Då kan du skiftas mellan en evasionstankroll (speciellt om kappan gav dig också förmågor att distrahera fienden och få dem att tendera att fokusera på dig) och en skaderättande roll. Jag är inte bekant med D & D5e-reglerna för att vara mer specifika än.

Med äldre D & D-utgåvor, skulle jag föreslå att användningen av kappan använder upp en attack per runda medan man får en evasion pansarbonus. Kanske kan de stapla, så en karaktär med tre attacker per runda kan attackera en gång och tillbringa hans andra två attacker, få en dubbel evasion bonus, eller spendera alla tre attacker som attackerar, etc.

Men min begränsade förståelse av 5e säger att du inte får flera attacker per runda normalt. Kanske använder du i stället för att försvara försvaret den här omgången A) du använde inte den åtgärden för att attackera, och B) Ju högre din försvarsbonus desto lägre är din attackbonus (eller något) nästa runda. Fiddle med de specifika mängderna som behövs för balans.

    
svaret ges 30.01.2016 10:04
0

Att använda en cape som en matador känner mig mycket som att ta dodge åtgärden. Som andra svar har angett, ger Rogue ett utrustat material som kan ge en defensiv fördel utan någon avvägning, sannolikt att vara obalanserad.

Ett tillvägagångssätt kan vara en Matador-feat som säger:

 • Om du har tagit Dodge-åtgärden på din tur,
 • Och en varelse inom 5 'saknar dig med en melee attack,
 • Du kan använda din reaktion för att göra en melee attack mot den varelsen.

Det verkar fortfarande för starkt för mig.

Du kan redan bygga något liknande med Martial Adept -funktionen och Riposte -manöveren, så det verkar som rätt effektnivå för att skjuta på. Jag skulle vara benägen att bara göra det på så sätt och behandla kappan som en extra beskrivning för hur manövreringen vanligtvis dras av.

    
svaret ges 30.01.2016 14:34

Läs andra frågor om taggar