I Time Series Wheel, varför är Moghediens a'dam inte kopplade?

13

När vi först ser thas a'dam är det speciellt noterat att vi har ett koppel mellan kragen och armbandet.

Men när Moghedien fångas rör hon sig fritt utan en koppel.

Jag förstår att den här damen i fråga skapades av Elayne, och antar helt enkelt att hon skapade den utan en koppel. Men är det så? Och om så är fallet, är det någonsin detaljerat i böckerna?

    
uppsättning Errant 20.08.2011 11:44

3 svar

10

Elayne experimenterar ganska mycket med ter'angreals. För det speciella fallet av damen, försökte hon det först i Tel'aran'rhiod med Nynaeve och upptäckte att koppelnätet var värdelöst för sitt utmärkta syfte.

Linjen är lämplig för sul'dammer, eftersom det tydligt visar anslutningen, men det var väldigt opraktiskt (för minst sagt) att Elayne och Nynaeve skulle få sin "tjänare" i ett koppel. Det var redan ganska misstänkt att ha en tjänare med konstiga smycken.

    
svaret ges 20.08.2011 17:59
6

Ja, Elayne gör A'damen utan en koppel. Hon får idén från drömvärlden, när hon (eller kanske Nynaeve) föreställer kragen utan koppel på Moghedien.

    
svaret ges 20.08.2011 12:15
4

Bortsett från de andra (korrekta) svaren, har hanen som är avsedd för Rand inte heller en koppel. Antingen Seanchan insåg aldrig att koppeln är onödig, eller föredrar den kopplade versionen (antingen av sedvanliga eller traditionella skäl eller för att ge någon fysisk koppling mellan en viss Sul'dam och Damane - eftersom det inte skulle vara utan koppel tydlig vilken daman en viss sul'dam var länkad till).

    
svaret ges 26.08.2011 22:03

Läs andra frågor om taggar