How gör Eldritch Knight's Diverse Training arbete med flera arcane klasser?

5

På första nivån får Eldritch Knight följande förmåga:

Diverse Training: An eldritch knight adds his level to any levels of fighter he might have for the purpose of meeting the prerequisites for feats (if he has no fighter levels, treat his eldritch knight levels as levels of fighter). He also adds his level to any levels in an arcane spellcasting class for the purpose of meeting the prerequisites for feats.

Medan hans spells per day-förmåga specifikt förklarar vad man ska göra vid multiclassing med mer än en Arcane spellcasting-klass, gör denna förmåga inte.

Lägger Eldritch Knight sin EK-nivå till någon arcane spellcasting-klass som han också har för att kvalificera sig för prestationer? Om inte och endast en enda klass får den bonusen, kan den klassen skilja sig från den som dra nytta av Spells per Day? Till sist kan han lägga till en del av hans nivå till en och en till en annan?

Med tanke på ett exempel: en Magus 3 / Wizard 10 / EK 2. Är det möjligt för den karaktären att ta Extra Arcana-prestationen och välj Bred studie (guiden) när man går vidare till 3: e nivån i Eldritch Knight?

    
uppsättning eimyr 02.06.2016 22:34

2 svar

3

Nej, för prestige klasser när de avancerar ett attribut är det enbart klassens attribut som används för att uppfylla förutsättningarna. I detta fall skulle "arcane spell casting class" vara trollkarlen, eftersom trollkarlen var (förmodligen) källan till dina tredje nivåer stavar.

För att klargöra det vidare noterar det att "han lägger till sina nivåer på alla nivåer i AN bollspelare" - betonar min. Diverse träning påverkar bara en klass, inte flera klasser.

Upplysningen under stavningarna per dag är lite överflödig, eftersom det inte finns några prestige klasser (som jag kan tänka på) som stack förmågor med flera klasser samtidigt, särskilt klasser som inte användes för att kvalificera sig till prestige klassen i Första platsen (jag rabatt självklart BAB och sparar).

Lycka till i dina eldritch-sysslor, tyvärr är inte denna väg öppen (RAW).

    
svaret ges 03.06.2016 01:53
1

Kortversion: nej, men ja för extra arcana.

Lång version:

Du kunde lägga till din EK-nivå i alla dina arcane spellcasting-klasser, det skulle uttryckligen vara formulerat som "lägger till sin nivå på alla nivåer i alla arcane spellcasting-klasser som han äger", men det är inte fallet. Du måste välja en spellcasting-klass och hålla fast vid den. RAW det tekniskt behöver inte vara detsamma som den som drar nytta av Spells per Day, men din GM kommer förmodligen att klistra in det.

Men ...

Den goda nyheten är att du inte är helt skruvad. Du kan helt använda din lvl3 EK feat för att ta extra arcana även om du orienterade EK till trollkarlen, eftersom förutsättningen är en klassfunktion du har. Men Bred studie är ett svårt krav på 6 nivåer av Magus, och det här tricket kommer inte att göra det.

    
svaret ges 03.06.2016 11:44

Läs andra frågor om taggar