Using Pathfinder's variant "Wounds and Vigor" regler

8

Jag är i de tidiga sessionerna att köra ett science-fantasy Pathfinder-spel. Jag skulle vilja ha en grittigare känsla till spelet och kom över "Sår och Vigor" varianten regler.

För dem som har använt dessa regler, hur påverkar de gameplay? Var de värda den extra komplikationen, och finns det andra överväganden som jag skulle behöva ta reda på för att framgångsrikt kunna använda denna variant av reglerna?

EDIT: Jag kommer att begränsa denna fråga lite. Vilka är de positiva och negativa effekterna på spelmekaniken för att välja att använda de valfria Pathfinder-reglerna "Sår och Vigor"?

    
uppsättning Josh 09.11.2011 06:07

1 svar

5

Ansvarsbegränsning: Jag spelade bara med dem tre sessioner med strid, och vi var olika nivåer varje gång 2,6, & 10.

Positiv:

  • Combat känns mer Epic, när du kommer att bara avmarkera Vigor, och vet att du kommer att få allt tillbaka nästa dag, även utan magisk helande.
  • Kampen känns mer modig när du inte kan undvika de få sårpunkterna.
  • Healers kände att de bidrog mer.
  • Cohorts och Hirelings kan komma att få några kryssningar, som faktiskt kan göra något emot motståndare med stora mängder konstitution.

Negativ:

  • Fördröjd upplösning för de personer som inte hade läst upp dem före handen. Vilket det fanns lite ursäkt för eftersom DM gav 1 sida fusk ark.
  • Kritiska tunga fiender blir mer effektiva, med den extra sårpunktskadorna ovanpå Vigor-skadorna. Vi har svårt bearbetats av en massa krigare med förbättrade kritiska intervall.
  • Blandar inte bra med Constructs eller Undead antagonists, precis utanför lådan.

Som sagt. Jag föreslår det för erfarna spelare som har varit vana vid reglerna ändras mellan utgåvor eller helt nya spelare.

    
svaret ges 05.12.2011 18:41

Läs andra frågor om taggar