Var Nancy Pelosi Miss Lube Rack 1955?

Beskrivning: Viral bild
Cirkulerar sedan: April 2013 (under detta påstående)
Status: Falskt (detaljer nedan)

Textexempel

Som delas på Facebook 2 maj 2013:

Innan de var berömda - Nancy D'Alesandro (Pelosi) -
MISS LUBE RACK 1955 - Nu måste det vara pinsamt! Det här skulle vara som att hon var Miss QUICKIE LUBE nu! Åh ... detta är störande på så många nivåer att hon inte ens var attraktiv "på dagen."

Analys

Bra försök. Jag vet inte vem baddräktmodellen på bilden ovan egentligen är, men jag kan nämna minst en person som det definitivt inte är: Nancy D'Alesandro Pelosi, den nuvarande (i skrivande stund) USA: s minoritetsledare Representanthuset.

Hur vet jag? Det tog bara några minuter med onlineforskning för att upptäcka att bilden härstammar från en bild som sprids för tidningen LIFE som tagits av Hollywoodfotografen Allan Grant 1951, inte 1955.

Född den 26 mars 1940 var Nancy Patricia D'Alesandro 11 år 1951.

(Obs: En annan version av bildtexten lyder "Miss Lube Rack 1959." Det är fortfarande falskt. Även om Pelosi skulle ha varit 19 år 1959, har det, som nämnts ovan, dokumenterats att fotot togs åtta år innan det, i 1951.)

I vilket fall som helst, till skillnad från tidigare republikanska vicepresidentkandidat Sarah Palin, som var en skönhetstävlingskonkurrent innan hon gick in i politiken, finns det inget i Pelosis CV eller biografiska material som tyder på att hon någonsin har fungerat som modell av något slag, mycket mindre en baddräkt modell. Till alla sken har hela hennes liv ägnats åt familj och politik, antagligen med lite tid eller energi kvar för något annat.

Dotter till New Deal demokratiska politiker Thomas D'Alesandro Jr., Pelosi tog sin kandidatexamen i statsvetenskap från Trinity College i Washington, DC 1962. Hon gifte sig med affärsmannen Paul Pelosi strax därefter och paret flyttade till New York, där de hade fem barn och flyttade så småningom till västkusten, där de bosatte sig i San Francisco. Det var där som Pelosi började sin politiska karriär som frivillig demokratisk arrangör.

Pelosi vann sitt första val till representanthuset i ett specialval 1987 efter att den sittande hade dött och behöll platsen i det ordinarie valet året därpå. År 2002 valdes hon till minoritetspiska av sina kamrater, sedan 2006, efter att demokraterna blev majoritetspartiet, valdes till husets talman. Hon hade den positionen fram till 2010, då republikanerna återtog husets majoritet och Pelosi återvände till rollen som minoritetsledare, där hon är kvar idag.